Antologija očaravajućih životinja

Slon se može pogledati u ogledalo i prepoznati se.
Nilski konj ispušta neku vrstu gste, ružičaste sluzi koja prekriva kožu kao krema za sunčanje.
Deva može popiti 100 litara vode za samo 10 minuta. To je kao da ispiješ čašu vode svake dvije sekunde.
Kornjače su drevne životinje. Prve su kornjače živjele prije više od 200 milijuna godina, dok su Zemljom još hodali dinosauri.

U ovoj zadivljujućoj enciklopediji pronaći ćete 100 životinja, poredanih od najvećih prema najmanjima. Svaka je životinja predstavljena kratkim tekstom sa zanimljivim detaljima, a često i nevjerojatnim podacima koji će oduševiti velikog i malog čitatelja.

Žirafe će vas očarati svojom veličinom zbog koje mogu jesti lišće s vrhova stabala, ali ta veličina donosi i probleme jer novorođena beba pada na tlo s visine od dva metra; hobotnice imaju plavu krv i tri srca, a jedno prestaje kucati dok plivaju; kod gorile svaki je otisak nosa drugačiji; krzno polarnog medvjeda je prozirno, a čini se bijelo zbog načina na koji svaka dlaka reflektira svjetlo; afrički divlji psi žive u čoporima,a kihanjem odlučuju o odlasku u lov – kad dovoljno pasa kihne, čopor kreće; aksolotlova je supermoć da mu može iznova narasti dio tijela: noga, oko, pluća, rep ili dio srca!

Životinjski je svijet nevjerojatno prilagodljiv svom okolišu i uvjetima života, no mi još tako malo znamo o tome. Ova je knjiga prekrasan uvod u taj očaravajući svijet, otkrit će djeci iznenađujuće podatke o svakoj životinji, inspirirati ih na daljnje istraživanje i naučiti ih razumijevanju i ljubavi prema svakoj sasvim maloj ili stvarno golemoj životinji.

Kao prekrasan poklon ova knjiga i divno izgleda – svaka je životinja predstavljena i ilustracijom i fotografijom, na naslovnici i rubovima stranica je zlatotisak, a trakica će pomoći pri označavanju gdje je dijete stalo s čitanjem. Doista očaravajuća antologija!

159.00 kn

SKU: PK6912 Kategorije: , Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 1555 g
Autor

Žanr

Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Uvez

Format

Izdavač

O autoru

Ben Hoare

Ben Hoare još je od ranog djetinjstva bio očaran životinjskim svijetom. Urednik je BBC-jeva Wildlife Magazinea te urednik, pisac ili savjetnik na mnogim izdanjima DK-a. Njegove dvije kćeri pomogle su u izradi knjige „Antologija očaravajućih životinja“.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Antologija očaravajućih životinja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *