BIJES

Bogato satkana priča vodi nas u Bari, na jug Italije, u ralje razvijene industrije, korumpiranih političara i lokalnih moćnika.
Ondje je stasao Vittorio Salvemini, pravi mediteranski mačo-muškarac, probitačni poduzetnik u nekretninskom biznisu, s ambicijama o dinastiji.
Kad njegova kći Clara bude pronađena mrtva i sve ukazuje na samoubojstvo, njezin polubrat Michele nikako se ne miri s verzijom priče koju su šutke prihvatili i obitelj i javnost. Gladan je istine, ali i osvete.
Međutim, što više doznaje o Clarinu životu, Michele postaje sve svjesniji prave pozadine očeva uspjeha.
Bijes je ujedno i intimna obiteljska saga s elementima trilera, i bolno precizan portret moralno posrnulog društva. Priča o pohlepi i iluzijama, višim ciljevima i površnosti.
I cijeni navodne sreće.

POGLEDAJ RECENZIJE

129.00 kn

SKU: 363 Kategorija: Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 680 g
Autor

Žanr

Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Morana Mazor

O autoru

Nicola Lagioia

Nicola Lagioia

Rođen u Bariju, Lagioia je debitirao kao autor 2001. godine sa "Tre sistemi per sbarazzarsi di Tolstoj (senza risparmiare se stessi)". Svojim romanom "Riportando tutto a casa" osvojio je nekoliko nagrada, uključujući nagradu Viareggio 2010. godine. U 2013. i 2014. bio je među filmskim selektorima Venecijanskog međunarodnog filmskog festivala. Godine 2015. osvojio je nagradu Strega za roman Bijes.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BIJES”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *