Kakvi su Hrvati

Što Hrvati misle o sebi, a što drugi govore o nama? Zašto su Šveđani nekada plašili malu djecu s Hrvatima? Čemu su Hrvati podučili Europu? Otkud nam kompleks male zemlje i nemoćnog naroda? Kakva je razlika između Hrvata i Srba? Kako se postaje Hrvat? Zašto domoljublje u Hrvatskoj nije “in”? Zašto Hrvati najbolje uspijevaju u inozemstvu? Imaju li drugi narodi toliko ljubomore i jala? Kojim smo mitovima opčinjeni i zašto? Zašto slavimo svetog Patrika, zaštitnika Irske, a nemamo pojma tko je zaštitnik Hrvatske? Zašto je hrvatska diplomacija tako neučinkovita? Što hrvatska mora naučiti od svoje Dubrovačke Republike? Može li katolik biti dobar lider u Hrvatskoj? Zašto Europa uživa u hrvatskom maslinovom ulju, a uopće ne poznaje hrvatska vina? Koje su najveći hrvatski aduti za globalno tržište? Zašto kiša može uništiti jedino turističku sezonu u Hrvatskoj?

To su samo neka od pitanja na koja ćete pronaći iscrpne i argumentirane odgovore u novoj knjizi Bože Skoke, profesora Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

99.00 kn

Nema na zalihi

SKU: 359 Kategorija: Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 762 g
Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Format

Izdavač

O autoru

Božo Skoko

Božo Skoko

Dr. sc. Božo Skoko rođen je 1976. u Ljubuškom. Zaposlen je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje odnose s javnošću. Jedan je od prvih hrvatskih teoretičara imidža država. Objavio je više knjiga i znanstvenih radova s područja odnosa s javnošću, međunarodnih odnosa te problematike nacionalnog identiteta i imidža.

Božo Skoko, Ph.D., was born in Ljubuški in 1976. He is a professor at the Faculty of Political Sciences, University of Zagreb, where he lectures public relations. He is one of the first Croatian theoreticians about images of states. He has published many books and scholarly papers from the domain of public relations, international relations, and the problem of national identity and image.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kakvi su Hrvati”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *