Durgina kuća

“Durgina kuća” jezovita je knjiga. Ovo je psihološki triler koji graniči s hororom, u najboljoj maniri velikog Stephena Kinga. Hrvoj strpljivo pripovijeda priču o tri djevojčice okrutnih sklonosti, knjiga je puna urođenih psiholoških patologija, bez da ikad zanemari i stvarne traume koje djevojčicama daju kontekst za njihova (ne)djela, iako nikad ne služe i kao opravdanja. (Ana Jembrek “Knjige su moj svijet”)
No ostaje činjenica da je Durgina kuća nimalo predvidljiv roman (a od čega boluje većina žanrovske proze) te da je Jelena Hrvoj odlično profilirala likove, složila sjajnu strukturu i dobro razradila zaplet te briljirala s efektnim svršetkom.
Zato palac gore svima koji razmišljaju o tome vrijedi li ovaj roman vremena. Jasno da vrijedi… i više od toga. (Zoran Žmirić)
“Durgina kuća” je poslastica. Tri junakinje već u djetinjstvu su iskusile magmu zlostavljanja na svojoj nevinoj koži. To će kasnije izazvati brutalnu spiralu zločina. U tmastom, mahnitom ozračju disfunkcionalnih obitelji autorica je ispisala briljantan katalog društvene patologije. (Davor Špišić za Jutarnji list)
Triler s elementima psihološke drame hrvatske spisateljice, u kojem su prikazana tri vremenska razdoblja i životi triju djevojčica (kasnije žena) iz disfunkcionalnih obitelji koji se drastično mijenjaju zločinom kojeg su počinile u djetinjstvu. Naime, nakon što ih napadne beskućnik, one ga zatoče i brutalnu ubiju, nakon čega ostaje mnoštvo pitanja: Tko je beskućnik kojeg su ubile? Tko je vidio njihov zločin? Kako će završiti ova stravična priča?

110,00 kn

Težina 507 g
Autor

Broj stranica

Format

Godina izdanja

ISBN:

Izdavač

Uvez

Žanr

Recenzije

 1. Tinazlo

  Ovo nije prva Jelenina knjiga koju sam pročitala, ali je svakako bila ona koja mi je ostavila najjači utisak na psihu. Obzirom da sam u osnovnoj školi i sama bila čudak bez prijatelja, pružila mi je uvid u krajnosti raznih društvenih grupa u kojima (srećom) sama nisam nikada sudjelovala.

  Ovo je jedna od onih knjiga koju sam pročitala bez zastajkivanja, tjerana žmarcima uz kralježnicu i željom da u zadnjoj rečenici vidim pravdu i normalnost kako pobjeđuju.

  Na žalost, toga nema.

  Kao i stvarni život i radnja ove knjige je surova i neumoljiva, lako moguće da se događa i u mome susjedstvu na granici vidnog polja, među djecom koja se ljeti igraju na ulici ili unatoč roditeljskoj zabrani skaču preko kanala s vodom da naglase svoje buntovništvo.

  Jelena je izvrsno secirala sociopatsko ponašanje i način na koji takve osobe privuku i zarobe slabije od sebe, držeći ih vezanima kroz cijeli život.

  Ima dosta scena koje nisu za one slabijeg želuca, ali i život oko nas je takav, samo se treba osvrnuti.

  Preporuka knjige ide obožavateljima S. Kinga, horora i psiho trilera, te svima onima koji su spremni napustiti komfor zonu i otkriti za što su sposobna djeca bez nadzora koja žude za prihvaćanjem.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *