Quo vadis homo

Analizirajući svete knjige suvremenih monoteističkih religija, ali i budizma i hinduizma, kao i vrlo starih na mitologijama zasnovanih religija i tumačeći ih dostignućima naše suvremene znanosti, Filip Ćorlukić u knjizi “Quo vadis homo: Katastrofa ili savršenstvo?” donosi suvremenu sintezu sociološko-psihološke misli čovječanstva.
Iako zadire u mnoga različita područja, zajednička nit koja povezuje autorove teme sadržana je već u posveti knjige ideji Ujedinjenih naroda, odnosno zajedništvu različitosti. Kroz analizu ideja sadržanih u svetim knjigama, autor sugerira zaključak da sve religije u biti zastupaju iste poruke. Različite istine koje obično smatramo oštro suprotstavljenima, po autorovu mišljenju, samo su aspekti iste istine.

Premda se on u svojim znanstvenim traganjima iscrpno služio starim vjerskim zapisima, osobito Biblijom i Kur’anom, knjiga sadrži i povijest ljudskih težnji, kao i mnoge suvremene sociološke i psihološke dvojbe.

149.00 kn

SKU: 243 Kategorija: Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 885 g
Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Format

Izdavač

O autoru

Filip Ćorlukić

Filip Ćorlukić

Rođen je 1928. godine u selu Vrhovi kod Dervente. Diplomiravši fiziku, radio je isprva u vojnoj industriji, potom u industriji papira kao stručnjak za automatizaciju te u naftnoj industriji. Objavio je deset knjiga, među kojima se ističe uspješnica “Kamo ideš čovječe”, a “Quo vadis homo” zapravo je prošireno izdanje upravo te knjige. Od 1976. Ćorlukić je na popisu znanstvenih istraživača. Živi i radi u Puli.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Quo vadis homo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *