Pietr Letonac

Prvi roman u serijalu o komesaru Maigretu, istražitelju pariške policije, u glavnoj ulozi.
Ovaj je put komesar Maigret zagrizao u zaista tvrd orah, namjerivši se na bandu koja ubija bez milosti. Samo za dlaku uspijeva izbjeći smrt, ostajući, međutim, i dalje maigretovski hladan u svom filozofskom shvaćanju zla. Ostajući izvana hladan, no ne i ravnodušan. Slijedeći zlo do njegova izvora da mu može zatrti trag.

U svijetu velikih poslova i velikog kriminala, Maigret ide od leša do leša, od velikog prema sve većem zločinu, da bi iza svega – kao i uvijek – otkrio sasvim neočekivanu životnu priču, kakvu je mogao smisliti samo George Simenon.

79.00 kn

SKU: 572 Kategorije: , Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 409 g
Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Predrag Raos

O autoru

Georges Simenon

Georges Simenon

(Liege, 1903. - Lausanne, 1989.) francusko-belgijski pisac koji je u svoje vrijeme (ostavio je više od 450 romana) bio u središtu književnih sporova. Neki su mu pripisivali veliko umijeće i veličali njegov rad, štoviše svrstavali ga u najznačajnije pripovjedače koji su pisali na francuskom jeziku, dok su drugi njegovo djelo svrstavali u tzv. pučku književnost kojoj su oduzimali svaku vrijednost.

Svjetsku slavu stekao je detektivskim romanima u kojima umjesto akcije dominira dočaravanje atmosfere i psihološka analiza likova. Glavno pitanje koje zaokuplja njegovog detektiva Maigreta nije "tko je ubio", nego "zašto je ubio". Simenon u svojim romanima oslikava najrazličitije sredine, od pariških pločnika do arizonske pustinje, a u tim ambijentima kreću se zanimljivi likovi od kojih svaki nosi pečat svoje društvene pripadnosti.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pietr Letonac”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *