Akcija!

Pokojni gospodin Gallet

Trivijalni slučaj sred nesnosne žege, u jednom dobu koje još ne poznaje klimatizaciju. Nekog su sitnog trgovačkog putnika ubili, i onda počinje priča, sve čudnija, sve bizarnija, dok komesar Maigret polako uranja u život jednog neobičnog čovjeka i njegovu tragičnu priču.
Da bi na koncu postupio neprofesionalno, jer još je jednom čovjek bio jači od policajca.

79.00 kn 9.00 kn

SKU: 589 Kategorije: , Oznake: , ,

Podaci o knjizi

Težina 400 g
Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Predrag Raos

O autoru

Georges Simenon

Georges Simenon

(Liege, 1903. - Lausanne, 1989.) francusko-belgijski pisac koji je u svoje vrijeme (ostavio je više od 450 romana) bio u središtu književnih sporova. Neki su mu pripisivali veliko umijeće i veličali njegov rad, štoviše svrstavali ga u najznačajnije pripovjedače koji su pisali na francuskom jeziku, dok su drugi njegovo djelo svrstavali u tzv. pučku književnost kojoj su oduzimali svaku vrijednost.

Svjetsku slavu stekao je detektivskim romanima u kojima umjesto akcije dominira dočaravanje atmosfere i psihološka analiza likova. Glavno pitanje koje zaokuplja njegovog detektiva Maigreta nije "tko je ubio", nego "zašto je ubio". Simenon u svojim romanima oslikava najrazličitije sredine, od pariških pločnika do arizonske pustinje, a u tim ambijentima kreću se zanimljivi likovi od kojih svaki nosi pečat svoje društvene pripadnosti.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pokojni gospodin Gallet”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *