Akcija!

Hitovi publicistike 2

Tri knjige u kolekciji: Autobiografija Luka Modrić – Moja igra, Naš put je jasan i Služeći slugi – Sjećanja na Kurta Cobaina.

327.00 kn 299.00 kn

Podaci o knjizi

Autor

, ,

Žanr

Broj stranica

, ,

ISBN:

, ,

Godina izdanja

,

Uvez

Format

Izdavač

,

Prijevod

Katja Mihovilović, Tihomir Tonković

O autoru

Danny Goldberg

Luka Modrić

LUKA MODRIĆ (Zadar, 1985.) hrvatski je profesionalni nogometaš koji igra za klub Real Madrid na poziciji veznog igrača te kapetan hrvatske nogometne reprezentacije. Nogometnu je karijeru započeo u NK Zadru, a prve naslove državnog prvaka osvojio je s Dinamom Zagreb. Nakon četiri godine u Tottehamu nastavio je karijeru u Real Madridu, koja je kulminirala osvajanjem petnaest trofeja od kojih četiri trofeja Lige prvaka. Modrića smatraju jednim od najboljih midfield igrača današnjice i jednim od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena. Godine 2018. postao je prvi nogometaš na svijetu koji je u istoj godini osvojio četiri najprestižnije zlatne nagrade za najboljeg igrača: Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, nagradu FIFA-e za najboljeg nogometaša, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or France Footballa. Među nagradama i trofejima ističu se još i tri UEFA-ina Superkupa, četiri osvojena FIFA-ina svjetska klupska prvenstva, nagrada za najboljeg veznog igrača Lige prvaka, najboljeg igrača svjetskog klupskog prvenstva i nagrada za najboljeg sportaša svijeta u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara. Oženjen je Vanjom Modrić (rođ. Bosnić) i otac troje djece. Moja igra njegova je prva knjiga.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey rođena je u ruralnom mjestu Kosciusko u američkoj državi Mississippi 29.siječnja 1954. Nakon teškog djetinjstva u kojem su je zlostavljali rođaci i majčini prijatelji, Oprah Winfrey je otišla ocu u Nashville. Ona je 1971. upisala Tennessee State University i potom počela raditi na radiju i televiziji.
Godine 1976. preselila se u Baltimore gdje se zaposlila kao voditeljica talk showa "People are talking" (Ljudi pričaju). Nakon uspjeha u toj emisiji dobila je na stanici Chicago TV svoju vlastitu jutarnju emisiju "A.M. Chicago". Njena emisija je postigla veliku gledanost, a ona je postala poznata diljem cijele zemlje što joj je, između ostalog, 1985. godine donijelo i prvu filmsku ulogu u filmu Stevena Spielberga "Boja purpura" za koju je bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu ulogu.
Od 1986. do 2011. uređuje i vodi svjetski poznati "The Oprah Winfrey Show". Prve godine prikazivanja ovaj je show imao u prosjeku od 10 milijuna gledatelja na 120 različitih TV programa i zaradio je 125 milijuna dolara, od čega je 30 milijuna pripalo voditeljici. Oprah je uskoro postala vlasnica prava svoga showa te je u tu svrhu osnovala i vlastitu produkcijsku kuću Harpo Productions.
Osim uredničkog i voditeljskog posla na televiziji Oprah Winfrey se nastavila baviti glumom, no njezin je najveći angažman u dobrotvornom i aktivističkom radu diljem cijelog svijeta, a posebno u Sjedinjenim Državama i u Africi. Prikuplja novce za potrebite, sama donira velike svote novaca, gradi škole za djevojke u Južnoafričkoj Republici, potiče ljude na obrazovanje, a posebice na čitanje, bori se za prava žena i djece.
Godine 2007. je bila sudionica predsjedničke kampanje Baracka Obame. Godine 2013. Oprah Winfrey je dobila najveće priznanje koje američki građanin može dobiti – predsjednik Obama ju je odlikovao Predsjedničkom medaljom za slobodu (Presidental Medal of Freedom).
Iako se "Oprah Winfrey Show" 2011. godine prestao emitirati, Oprah Winfrey i dalje raznim sadržajima izaziva pozornost svojih poštovatelja putem vlastite TV mreže – Oprah Winfrey Network. Piše u svom časopisu "O" kolumne istog naslova kao i naša knjiga – "What I Know For Sure" (Ono u što sam sigurna).

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Hitovi publicistike 2”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *