Darknet

Knjiga godine po izboru britanskih Independenta i New Statesmana
Darknet nas vodi duboko u digitalno podzemlje i pruža nam izuzetan uvid u Internet kakvog ne poznajemo. Jamie Bartlett prelazi ‘s one stane’ ekrana i iz digitalnog mraka izvlači hakere, dilere drogom, trolove, cam-djevojke, političke ekstremiste i daje ljudsko lice upravo onima koji imaju priličan razlog ostati anonimni.

Darknet je otrežnjujuće i informacijama bogato istraživanje interneta i njegovih najtajnijih zakutaka. Obuhvaća svijet od popularnih i sveprisutnih društvenih mreža i tajnih grupa na Facebooku do kriptiranih dijelova mreže Tor i najzabačenijih dijelova Deep Weba…To je svijet koji se često spominje u medijskim napisima, koji živi uz nas, a svejedno je nedovoljno poznat. Svijet koji je neistražen, a bliži nam je nego mislimo. Svijet bitcoina i Silk Roada, terorista i hard core pornografije. To je – darknet.

99.00 kn

Nema na zalihi

SKU: 458 Kategorija:

Podaci o knjizi

Težina 587 g
Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Nikola Pajvančić

O autoru

Jamie Bartlett

Jamie Bartlett

Jamie Bartlett je novinar, tech-bloger i direktor Centra za analizu društvenih medija u organizaciji Demos. Svoje članke objavljuje u Telegraphu, Guardianu, Sunday Timesu i mnogim drugim listovima i blogovima. Piše o online ekstremizmu, darknetu, kriptovalutama, slobodi govora, upotrebi društvenih medija u političke svrhe, tehnologijama nadziranja interneta, umjetnoj inteligenciji... Živi u Londonu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Darknet”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *