Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao

Stogodišnji je Allan nakon burnog života uoči svog svečanog stotog rođendana, zapalio iz Doma za straije osobe jer je alergičan na troznamenkaste proslave. Rastreseno je popalio tajanstvenu putnu torbu na kotačiće pa ga zato punih mjesec dana natjerava švedska policija. Njega i njegovo veselo društvance koje je usput okupio oko sebe…
Ova je krimi-priča isprepletena Allanovim bezbrižnim, uglavnom slučajnim sudjelovanjem u mnogim znamenitim događajima 20. stoljeća! Kako se u njegovoj blizini našao Truman, Staljin, general Franco, Kim Il Sung, Churchill, prekrasne žene Mao Ce Tunga i Čang-kaj Šeka, skupina iranskih disidenata, ruski atomist i radna ekipa američkoga Projekta Manhattan? Allana ne zanimaju politika i religija, ali kao da je on samim svojim postojanjem utjecao na većinu najvažnijih svjetskih dvadesetostoljetnih događaja.
Što li će tek biti sada u 21. stoljeću, kad je, u ugodnom društvancu istomišljenika, opet na slobodi?

99.00 kn

Nema na zalihi

SKU: 131 Kategorije: , Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 591 g
Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Anka Katušić-Balen

O autoru

Jonas Jonnason

Jonas Jonnason

Diplomirao je strane jezike i dvadesetak godina radio u svijetu novinarstva, medijskih komunikacija i privatnog poduzetništva. Jednog lijepog dana prodao je sve što ima pa se preselio Švicarsku gdje, uz obale Luganskog jezera, piše knjige i uživa u životu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *