Knjiga koja će promijeniti vaše mišljenje o mentalnom zdravlju

,

“Istina o čudnovatom fenomenu koji nazivamo psihičkom bolešću upravo je u tome da je zbrkan i kaotičan; može ga biti iznimno teško razumjeti, što ne znači da to ne bismo trebali pokušati.”

Što doista znamo o psihičkim poremećajima? Koji je njihov uzrok? Razumijemo li kompleksne i često kontradiktorne dijagnoze? Kako se ponašamo prema osobama sa psihičkim poremećajima?

Nathan Filer, višestruko nagrađivani pisac i nekadašnji medicinski tehničar, u “Knjizi koja će promijeniti vaše mišljenje o mentalnom zdravlju” vodi nas na putovanje psihijatrijskim odjelima na kojima je nekoć radio. Razgovara s vodećim svjetskim stručnjacima, ali i onima koji dijele priče o životu s različitim dijagnozama, bile one osobne ili članova svojih obitelji.
Polazeći od onoga što se tradicionalno smatra središtem psihijatrije: dijagnoze i tretiranja shizofrenije, Filer u svojoj hvaljenoj knjizi tumači teorije oko kojih se lome koplja, osporava tvrdokorne, pogubne mitove pomažući nam da se otvorimo prema novim spoznajama o tome što to znači biti “lud”. I što znači biti čovjek.

17,12  (128,99 kn)

29 na zalihi

Autor

Broj stranica

Godina izdanja

ISBN:

Izdavač

Uvez

Žanr

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Knjiga koja će promijeniti vaše mišljenje o mentalnom zdravlju”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)