Akcija!

Kolekcija Ferrante 1

Tri knjige u kolekciji:
Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju, te Priča o izgubljenoj djevojčici.

387.00 kn 349.00 kn

SKU: PAKET96 Kategorije: , Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 1851 g
Autor

Žanr

Broj stranica

,

ISBN:

, ,

Godina izdanja

,

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Ana Badurina

O autoru

Elena Ferrante

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti i taji ga još od objave svojeg prvog romana L’amore molesto 1992. O tome tko stoji iza tog pseudonima ne zna se mnogo, pa čak ni radi li se o muškarcu ili ženi, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena
suvremene svjetske književnosti. Proboj na sceni ostvarila je romanom Dani zaborava (hrvatski prijevod objavljen je 2015.), ali tetralogija koju čine romani: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onome tko bježi i onome tko ostaje te Priča o izgubljenoj djevojčici donijela joj je svjetsku slavu.

Elena Ferrante odluku da piše pod pseudonimom objasnila je čim je počela objavljivati time da „tekst jednom kad je napisan nema potrebe za autorom“.
Koliko je god potreba očuvanja vlastite nedodirljive privatnosti generalno nespojiva s autorom kao javnom osobom, autorica je ostala dosljedna u svojoj odluci. Kritičari diljem svijeta proglasili su je jednom od najvažnijih svjetskih autora našeg doba, časopis Foreign Policy 2014. uvrstio ju je među 100 najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, a časopis Time 2015. među 100 najutjecajnijih ljudi svijeta.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kolekcija Ferrante 1”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *