Nema na zalihi

Postkapitalizam

Tijekom posljednja dva stoljeća, ili tako nekako, kapitalizam je preživio duboke promjene – ekonomske cikluse koji su imali svoje uspone i padove i mijenjali smjer i nakon kojih se on uvijek transformirao i jačao.

Analizirajući tu turbulentnu povijest, Paul Mason u Postkapitalizmu tvrdi da smo i sada na korak od promjene, međutim, tako velike i tako kompleksne da će ovaj put kapitalizam kao takav, cijeli taj složeni sustav unutar kojeg funkcioniraju cijela društva, sada mutirati u nešto sasvim novo.

U samoj srži te promjene je informatička tehnologija, revolucija koju je pokrenuo kapitalizam, ali i s tendencijom srozavanja mnogih poznatih vrijednosti prema – nuli. Time se stvaraju preduvjeti kraha gospodarstva utemeljenog na pojmovima tržišta, plaća i privatnog vlasništva.

U ovoj pomalo vizionarskoj knjizi, Mason pokazuje kako iz pepela krize imamo priliku za stvaranje socijalno pravednog i održivog gospodarstva.

Unatoč nemalim opasnostima na koje možemo naići, Mason tvrdi da postoji razlog za nadu.

Ovo je prvi put u ljudskoj povijesti da, opremljeni razumijevanjem onoga što se događa oko nas, možemo predvidjeti i oblikovati budućnost.

149,00 kn

Nema na zalihi

Težina 765 g
Autor

Broj stranica

Format

Godina izdanja

ISBN:

Izdavač

Težina

Uvez

Prijevod

Tamara Kunić

Žanr

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Postkapitalizam”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *