Postkapitalizam

Tijekom posljednja dva stoljeća, ili tako nekako, kapitalizam je preživio duboke promjene – ekonomske cikluse koji su imali svoje uspone i padove i mijenjali smjer i nakon kojih se on uvijek transformirao i jačao.

Analizirajući tu turbulentnu povijest, Paul Mason u Postkapitalizmu tvrdi da smo i sada na korak od promjene, međutim, tako velike i tako kompleksne da će ovaj put kapitalizam kao takav, cijeli taj složeni sustav unutar kojeg funkcioniraju cijela društva, sada mutirati u nešto sasvim novo.

U samoj srži te promjene je informatička tehnologija, revolucija koju je pokrenuo kapitalizam, ali i s tendencijom srozavanja mnogih poznatih vrijednosti prema – nuli. Time se stvaraju preduvjeti kraha gospodarstva utemeljenog na pojmovima tržišta, plaća i privatnog vlasništva.

U ovoj pomalo vizionarskoj knjizi, Mason pokazuje kako iz pepela krize imamo priliku za stvaranje socijalno pravednog i održivog gospodarstva.

Unatoč nemalim opasnostima na koje možemo naići, Mason tvrdi da postoji razlog za nadu.

Ovo je prvi put u ljudskoj povijesti da, opremljeni razumijevanjem onoga što se događa oko nas, možemo predvidjeti i oblikovati budućnost.

149.00 kn

Nema na zalihi

SKU: 021 Kategorija: Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 765 g
ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Broj stranica

Format

Izdavač

Prijevod

Tamara Kunić

O autoru

Paul Mason

Paul Mason

Nagrađivani je urednik ekonomije na Channel 4 News. Autor je knjiga „Meltdown: The End of the Age of Greed“ i „Why It’s Kicking off Everywhere: The New Global Revolutions“. Piše i za novine, među ostalima i za Guardian i New Statesman.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Postkapitalizam”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *