Akcija!

Sinovi, kćeri

,

Novi roman Ivane Bodrožić donosi nam priču o zaključanosti; onoj društvenoj, obiteljskoj i intimnoj kroz tri perspektive.

Kći koja nakon nesreće ostaje nepokretna, bez mogućnosti govora, prikovana za bolnički krevet, može samo pomicati zjenice. Fizički sputana i svjesna sebe osuđena je na prisjećanje. Sin, zarobljen u tijelu koje ne osjeća svojim, u dodijeljenoj ulozi koja mu je od prve svijesti o sebi strana, prisiljen je izdržati nerazumijevanje i najgora iživljavanja okoline kako bi mogao biti ono što jest. Majka nosi teret generacija, izobličena nasilnim patrijarhatom, odrasta uz zabrane i opomene, s lekcijom kako nikada nije dovoljno dobra u svijetu u kojem nema prostora za njezine želje i htijenja.

Ulančani su u jednu priču u kojoj svatko dobiva pravo na svoju istinu, svoju bol i želju da preživi; djeca koja pate za roditeljskom potvrdom, sinovi i kćeri koji žude za prihvaćanjem društva, roditelji oblikovani strahom koji zatim istim teško povrjeđuju svoju djecu. Ovaj roman ukazuje na neraskidivu vezu između naših privatnih sloboda, ljudskog dostojanstva i društvenih okolnosti, te posredstvom empatije, kao najvažnijim rekvizitom, razbija okove i otključava naše živote, zapretene obiteljske odnose i zabranjene ljubavi.

Sve što nam je bilo strano i nepoznato u virtuozno napisanoj prozi Ivane Bodrožić, koja spaja spisateljsko umijeće i brigu za društvo u kojem živimo, počinjemo osjećati bliskim, svojim i poznatim.   

Ova je knjiga već svojim elegantnim i jednostavnim dizajnom, u kojem je svaki detalj pomno odabran, posebna i osobita pojava na policama naših knjižara. Za knjigu je pričvršćena dugačka crna vrpca na kojoj je autorica ispisala ispriku umjesto uobičajene zahvale, a koja se može i prerezati prije čitanja da postane klasičan straničnik. Ostatak vrpce može se primjerice koristiti za zamatanje darova, kao poseban straničnik ili pak u neke druge kreativne svrhe. Vrpca dolazi omotana oko knjige, a razmotavajući je otkrivamo ilustracije na prednjim i stražnjim koricama i saznajemo zašto je autorica napisala baš ispriku svim svojim čitateljima.

139,00 kn 125,00 kn

Težina 650 g
Autor

Žanr

Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Uvez

Format

Izdavač

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Sinovi, kćeri”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *