Slonić po imenu Ja

Jedan po jedan, svi se mladi slonovi nadmeću tko će više zadiviti svojega kralja, Slona Moćnog i tako dobiti svoje SLONOVSKO IME.
Drevni je to slonovski običaj, no maleni Nam-Nam ne snalazi se baš najbolje u tome.
Zar je uistinu važno biti najsnažniji, najbučniji, u nečemu posebno vješt…
Uz pomoć prijatelja Nam-Nam će otkriti svoje pravo JA i biti upravo ono što i jest – on sam!
Veseli hvalospjev vlastitom JA dolazi nam od dobro vam znanog dvojca – višestruko nagrađivanog britanskog književnika Gilesa Andreaea i izvanrednog ilustratora Guya Parker-Reesa, autora hit-slikovnice, prodane u više od 4 milijuna primjeraka koja je postala klasik – “Žirafe plesati ne znaju”.

69.00 kn

SKU: PK7315 Kategorije: , Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 683 g
Autor

Žanr

Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Ozren Doležal

O autoru

Giles Andreae

Giles Andreae rođen je 1966. godine u Londonu. Njegove su knjige prodane u više od 5 milijuna primjeraka širom svijeta, što ga čini jednim od najuspješnijih dječjih autora. Pisati je počeo još u osnovnoj školi, a najviše ideja rađa mu se uz njegovu vlastitu djecu koju je zabavljao pričanjem različitih priča.

Pohađao je školu na Eton Collegeu, a diplomirao je engleski jezik na Oxfordu.
Njegova prva dječja knjiga bila je Rumble in the Jungle, a nakon nje slijede Commotion in the Ocean i Dinosaurus Galore. Dvije njegove knjige (The Lion Who Wanted to Love, 1998. i Pants, 2003.) dobitnice su „Red House Children's Picture Book Award“. Nagradu “Bookstar Early Years Award” dobiva 2010. godine za I love My Mummy.

Slikovnicom koja je objavljena i u našoj zemlji Žirafe plesati ne znaju postiže nevjerojatan svjetski uspjeh. Taj bestseler prodan je u svijetu u više od 4 milijuna primjeraka te se već više od 15 godine smatra nezaobilaznim klasikom svakog djetinjstva. Giles Andreae poznat je i pod pseudonimom Purple Ronnie. Sa suprugom i četvero djece živi u Velikoj Britaniji.

Guy Parker - Rees

Rođen je u Zimbabveu, no s tri godine s obitelji se preselio u Englesku. Od najranijeg djetinjstva zanimalo ga je crtanje, a to ga je usmjerilo i u daljnjem školovanju, iako je na kraju diplomirao engleski i filozofiju na Sveučilištu York.

Prije nego što je shvatio da želi ilustrirati dječje knjige, radio je kao slikar murala, likovni terapeut te voditelj i predavač brojnih likovnih radionica za djecu. Ponosan je što su mu se ukazale prilike da radi s nekim od najboljih pisaca dječjih knjiga današnjice. A često su te slikovnice i višestruko nagrađivane. Sa suprugom i djecom živi u Velikoj Britaniji. Uživa u svojemu radu te u posjećivanju škola i knjižnica pri čemu djeci prenosi svoje iskustvo, ideje i znanje o ilustriranju dječjih knjiga.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Slonić po imenu Ja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *