Sodoma

Ova knjiga nije protiv Crkve, nego protiv lobija koji je već dugo u Vatikanu.
– autor
Sodoma razotkriva licemjerje i trulež u samom srcu današnjeg Vatikana i Rimokatoličke Crkve.
Celibat svećenika, osuđivanje korištenja kontracepcije, prikrivanje seksualnog zlostavljanja, odstupanje pape Benedikta XVI., mizoginija među klerom, zavjere protiv pape Franje… Sve su te teme prilično tajne i nagurane pod tepih; Sodoma ga podiže.
Istinu nije lako čuti, a prema autoru ona glasi: većina vatikanskih svećenika su homoseksualci, ovisni o ‘kulturi tajnosti’ koja utječe na čitav niz njihovih odluka.

149.00 kn

SKU: 387 Kategorija: Oznake: ,

Podaci o knjizi

Težina 860 g
Autor

Žanr

Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Mira Bućin

O autoru

Frédéric Martel

Frédéric Martel

Frédéric Martel (rođen 28. listopada 1967.) francuski je pisac, istraživač i novinar. Njegova najpoznatija djela su „Pink and the Black“, „Homoseksualci u Francuskoj od 1968.“, „Mainstream“ (o globalnoj kulturi - 2010.), „Pametno“ i „De la culture en Amérique“, knjiga o kulturnoj politici i industriji u Sjedinjenim Državama. Njegov najnoviji publicistički hit je „Sodoma“, koja je rezultat četverogodišnjeg istraživanja i oslanja se na velik broj izvora. Među više od 1500 autorovih sugovornika su: 41 kardinal, 52 biskupa i monsinjora, 45 apostolskih nuncija i inozemnih veleposlanika, te više od dvije stotine svećenika i sjemeništaraca. Svi intervjui obavljeni su licem u lice, ni jedan telefonski ili putem elektroničke pošte.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Sodoma”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *