Svi bismo trebali biti feministi

U ovoj je knjizi nagrađivana nigerijska spisateljica s američkom adresom Chimamanda Ngozi Adichie djeci prilagodila svoj čuveni TED govor istoga naslova koji je snažno odjeknuo u cijelome svijetu. Što znači biti feminist, zašto je rodna jednakost važna, kako promijeniti činjenicu da na važnim pozicijama u društvu još uvijek nema puno žena, neka su od pitanja na koje autorica daje odgovore.

Danas bih htjela zamoliti sve ljude da zajedno počnemo sanjati i planirati drugačiji svijet. Pošteniji svijet. Svijet sretnijih muškaraca i sretnijih žena, vjernijih onome što uistinu jesu.

Okoloma je bio moj najbolji prijatelj. Bio je zabavan i pametan i uvijek je nosio kaubojske čizme. Stanovao je u mojoj ulici i bio mi je poput starijeg brata. Mogli smo razgovarati o bilo čemu i često smo se smijali.

Okoloma je bio prvi koji me nazvao feministicom.

Nisam točno znala što znači ta riječ, ali mu to nisam htjela pokazati. I zato nisam reagirala, već sam nastavila govoriti o knjizi koju sam pročitala. Ubrzo zatim otišla sam kući i potražila tu riječ u rječniku.

Feminist, feministica: osoba koja vjeruje u društvenu, političku i ekonomsku jednakost muškaraca i žena.

89,00 kn

Autor

Broj stranica

Format

Godina izdanja

ISBN:

Izdavač

Žanr

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Svi bismo trebali biti feministi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *