Akcija!

Opet on

On je opet tu. Ali, što bi nam Adolf Hitler još mogao prirediti? Ova će gorka satira to jednostavno propitati tako što će ga ponovo oživjeti u današnjem Berlinu. Ona nas stoga već od prve stranice tako bolno pogađa, jer njezin je protagonist pravi Hitler. Ne onaj komični Hitler s televizije, ni onaj holivudski silnik, nego čovjek koji je svoju okolinu analizirao na svoj vlastiti način. Onaj koji ljudske slabosti zapaža u hipu i nadasve oštroumno. Onaj koji nepogrešivo slijedi svoju logiku i koji je zadrt, ali ne lud.
Ova knjiga o putovanju Adolfa Hitlera s puste ledine iz središta Berlina, preko kioska i turske čistionice, pa do njemačke televizije, predstavlja užitak koji čitatelje ostavlja bez daha; ona je jednako toliko pakosna koliko i perfidna, jer čitatelj samoga sebe zatekne kako se sve manje smije Hitleru. On se počinje smijati zajedno s njim. Smijati se skupa s Hitlerom – je li to u redu?
Je li to uopće dopušteno?

Otkrijte sami. Ovo je naposljetku slobodna zemlja. Još uvijek.

99.00 kn 59.00 kn

Podaci o knjizi

Težina 658 g
Broj stranica

ISBN:

Godina izdanja

Autor

Žanr

Uvez

Format

Izdavač

Prijevod

Slava Žura

O autoru

Timur Vermes

Timur Vermes

Rođen je 1967. u Nürnbergu, kao sin Njemice i Mađara. Studirao je povijest i političke znanosti u Erlangenu, a nakon toga radio kao novinar. Do 2001. pisao je za Abendzeitung i kölnski Express, a potom je radio za više magazina te naposljetku za Shape, časopis za modu i fitness. Od 2009. godine kao ghostwriter, odnosno pisac iz sjene, objavio je četiri knjige.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Opet on”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *