Blog

Angie Thomas: Taj Hejt U Glavi | by Books&Sweets

 

”Čudno je kako to ide s bijelcima. Kul je među njima biti crnac, sve dok ne postane teško.”

 

Sve je bilo dobro do te jedne večeri, kad se vraćala kući sa svojim prijateljem Khalilom kad ih je zaustavio policajac i njoj pred očima ubio njenog prijatelja. Iako Khalil nije bio naoružan niti je predstavljao prijetnju, bio je crn i bio je iz geta, a u očima policajca to je bio dovoljno da ga smatra prijetnjom. Nakon njegove smrti Starr se borila sa željom da mu pomogne, da na neki način kaže svima što se dogodilo. Grozan je način na koji su ga mediji prozivali dilerom i propalicom koja bi kad tad završila mrtvom, ali s druge strane osjećala je veliki strah. Strah da vođa bande koja je vrbovala Khalila ne krene na nju i njenu obitelj, a još veći strah bio je od policije koja u njenoj četvrti napada, a ne štiti.

 

‘’Taj hejt u glavi kojim truješ djecu, na kraju sve sjebe.’’

 

Od mržnje i od nepravde treba biti jači i glasniji, treba se pobuniti i trebamo stati jedni uz druge. Jedino tako ćemo nešto i uspjeti promijeniti, zajedništvom i svojim glasom. Ovo nije ni prvi ni zadnji roman sa snažnom pričom koju nosi u sebi, ali je definitivno roman kojeg morate pročitati, roman o kojem se mora pisati i govoriti.

Taj Hejt U Glavi – Angie Thomas

TAJ HEJT U GLAVI

 

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>