Načini plaćanja

U smislu općih uvjeta prodaje, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske knjižare.

Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude internetske knjižare, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe.

Artikli koje Fokus komunikacije d.o.o. dijeli kao promotivne akcije uz kupljene knjige, ne mogu biti dostavljeni u inozemstvo, već se akcije te vrste odnose samo na kupce s područja Republike Hrvatske.

NARUDŽBE ZA HRVATSKU:
FOKUS KOMUNIKACIJE d.o.o. osiguravaju najnižu cijenu za gotovinsko plaćanje i jednokratno plaćanje karticama. FOKUS KOMUNIKACIJE d.o.o. omogućuju kupnju odabranih proizvoda sljedećim modelima plaćanja:

1. Plaćanje putem interneta, kreditnim karticama:

  • Visa, MasterCard i Maestro

2. Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke:

  • Opcija plaćanja pouzećem omogućava da iznos narudžbe kupac podmiri prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

3. E-bankingom:

  • Kod izbora ovog načina plaćanja, potrebno je FOKUS KOMUNIKACIJAMA d.o.o. mailom dostaviti podatke o subjektu koji je naručitelj (točni naziv, adresa, OIB). Potom na svoju e-mail adresu kupac dobiva predračun sa svim podacima potrebnima za uplatu, uključujući broj računa na koji je potrebno uplatiti vrijednost narudžbe. Po zaprimljenoj uplati, naručitelju se dostavljaju naručeni proizvodi.
    NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke; u pravilu, idućeg radnog dana).
  • Također, narudžba se smatra valjanom ukoliko se uplata po dostavljenoj ponudi izvrši u roku od tri dana; u suprotnom se smatra da je kupac od iste odustao.

Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Reklamacije:
FOKUS KOMUNIKACIJE d.o.o. prihvaća sve oblike reklamacija koje se odnose na mehaničke nedostatke proizvoda, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i sl., a potrebno je dokazati da je artikl kupljen u sustavu fokusnahit.com.