Blog

Backmanov superhit “Medvedgrad” od danas u prodaji!

Od danas je u izdanju Fokusa u pretprodaji novi roman švedskog pisca Fredrika Backmana „Medvedgrad“, uz 10 posto popusta i besplatnu dostavu unutar Hrvatske. Također, uz kupnju “Medvedgrada” moguće je ostvariti i popust na prethodni Backmanov naslov „Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao“.

“Medvedgrad” je mini saga o gradiću na rubu velike šume i njegovim osebujnim stanovnicima koji se grčevito bore za opstanak svoga grada. Stoga su sve uči uprte u juniorsku ekipu hokejaškog kluba. Ako pobijede u subotnjem finalu i postanu državni prvaci, možda će to – nadaju se u Medvedgradu – ostatak zemlje podsjetiti da gradić još uvijek postoji, privući sponzore, pokrenuti lokalno gospodarstvo, sagraditi novo klizalište i ceste, dovesti neke nove klince. Grad je stoga okrenut samo jednom cilju – pobjedi. Za hokej diše istim tempom, skandira istim žarom. Ali hokej je surov. Od čovjeka zahtijeva samo jedno – baš sve što ima u sebi. Hoće li tinejdžeri moći podnijeti taj pritisak? Grad za to ne mari – u ime hokeja viče kad je potrebno i šuti kad je oportuno. U ime hokeja će zažmiriti i na zločin.

Nakon svjetskog megahita „Čovjek zvan Ove“, kojeg je slijedio izvrstan „Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao“, „Medvedgrad“ mnogi kritičari smatraju najboljim Backmanovim ostvarenjem. Lani je bio drugi na Goodreadsovoj listi najboljih fikcijskih naslova, a dosad je već proglašen i Backmanovim maestralnim ostvarenjem.

 

Medvedgrad

 

Napišite komentar!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>