Blog

Carl – Johan Forssen Ehrlin: Slonica koja želi zaspati | by Books&Family

Prvo što mi se u slikovnici svidjelo je – Upozorenje! Da se ova knjiga ne smije čitati onome tko vozi, jer je knjiga predviđena da se slušatelja uspava.
I odlično mi je to što na prvoj stranici autor vas podučava kako da pročitate slikovnicu, prvo treba pročitati priču sebi, a tek onda djeci, da se upoznate s njom, čak ima i uputstva sa slovima gdje trebate imati umirujući glas, gdje zijevati, a gdje umetnuti ime djeteta.

Tako slušatelja Slonica Helena zove da s njom pođe u Čarobnu pospanu šumu u potragu za umorom i u carstvo snova.
U svojoj potrazi susreću šumske životinje koje također tonu u san, tako su susreli Dremljivi Krtić, Zeku Zokija i druge.
Na kraju priče Slonicu Helenu čeka Tata Slon koji također slušatelja ove divne priče zove na spavanje skupa s Slonicom Helenom ; ” A da bi Helena mogla zaspati, treba tvoju pomoć.” .

Na kraju priče će te naći i savjete autora, koji će vam pomoći kako da čitate djeci priče, ima i pitanja roditelja koji su tražili savjete.
Mogu reći da ni sama neke stvari o čitanju uspavanki nisam znala, iako sam majka dvoje djece, vjerujem da će mi autorovi savjeti i preporuke pomoći.
“Slonica koja želi zaspati” je druga knjiga serijala o uspavljivanju, a prva se zove “Zeko koji želi zaspati”.

https://www.facebook.com/Books-Family-450792045480922/

Slonica koja želi zaspati

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>