Blog

Dean Koontz: Oči tame | by Books&Sweets

img_7666

Najgora noćna mora jedne majke ostvarila se u ovom iznenađujuće napetom romanu. Tina Evans provela je godinu dana u tuzi nakon tragične smrti svog sina Dannyja. Ali nakon razvoda od supruga i teške faze patnje i tuge napokon je svu svoju snagu usmjerila na posao. Radi na jednoj predstavi koja će uskoro dočekati i svoje premijerno prikazivanje. Možda s ovim novim početkom napokon može krenuti dalje i ostaviti tugu iza sebe. No poruka ”NISAM MRTAV” ispisana na drvenoj ploči u sobi njenog sina odvodi je na zastrašujući put u potrazi za istinom. Netko se s njom ili zeza ili ne želi da ona otkrije istinu… Saznat će vrlo brzo što je posrijedi.

img_7669

Tina je sjajan glavni lik, bez obzira koliko ju gazili ona će pronaći način da ustane i nastavi dalje. Neće se pomiriti s činjenicama sve dok ne sazna istinu jer drugačije neće moći nastaviti sa svojim životom. U njezin život sasvim slučajno ulazi Elliott i kreće s njom na avanturu u potrazi za istinom.

Oči tame predstavljaju psihološki triler s elementima paranormalnog, spektakularan roman koji je teško svrstati u samo jedan žanr. Danas kad je svijet pogodila epidemija koronavirusa, ova knjiga je itekako prikladna. Naime kao što ste već sigurno čuli u njoj se spominje laboratorij i virus WUHAN-400 od kojeg ljudi umiru. Zvuči intrigantno, zar ne?

Ovo je jedan od onih romana koji se brzo čitaju, a toliko su napeti da se nećete od njih moći odvojiti. Sadržaj je kratak i nejasan, pa vas dobar dio knjige ostavlja u nedoumici što se uopće događa i kamo će vas autor odvesti. Elementi horora, napetog trilera i nadnaravnih scena ono su što vas očekuje u ovom romanu. Ne znate tko govori istinu i kome možete vjerovati. Pa ako vam je ovo bilo dovoljno da vas zainteresira, ne propustite ga pročitati.

Oči tame – Dean Koontz

Oči tame

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>