Blog

Dean Koontz: Oči tame | by P.S. I love books

No photo description available.

Tina Evans prije nešto više od godinu dana u nesreći je izgubila svog sina jedinca Dannyja.
Nedugo nakon nesreće dobila je ponudu da režira golemu predstavu vrijednu milijune dolara, te se u potpunosti posvetila tome a naporan rad joj je pomogao u ublažavanju boli i depresije.
No, prije nekoliko tjedana ponovno se počela vraćati na staro, u isto ono stanje u kakvom je bila kada je tek saznala za Dannyjevu smrt. Imala je strašne noćne more, a iznova ju je obuzimao osjećaj da joj je sin ipak živ. Tog osjećaja se nije mogla riješiti, jer istinu govoreći, ona njegovo tijelo nikada nije niti imala prilike vidjeti. Rekli su joj da je tijelo previše unakaženo, te je Tina zajedno sa svojim bivšim suprugom pristala da lijes bude zapečaćen.
Njezina uznemirenost još će i više porasti nakon što na ploči u dječakovoj sobi ugleda riječi- Nisam mrtav.
Te dvije riječi će pokrenuti čitav niz čudnih događaja.

“Tuga može izludjeti čovjeka. To je već čula, i vjerovala je u to. Ali nije kanila dopustiti da se takvo što dogodi njoj. Bit će dovoljno čvrsta da ne izgubi kontakt sa stvarnošću, ma koliko neugodna bila. Nije si mogla dopustiti nadu.”

Nakon što upozna odvjetnika Elliota, s vremenom mu odluči priznati što joj se događa. On joj tada ponudi pomoć na način da joj pokuša srediti hitnu ekshumaciju Dannyjeva tijela, što bi joj trebalo pomoći da se napokon pomiri sa gubitkom.
No, nisu ni svjesni da su time zagazili u opasan teren i da će neke osobe učiniti sve kako se ne bi otkrila istina.
Tina i Elliot tada bježe kako bi spasili živu glavu, dok se istovremeno daju u dramatičnu potragu za istinom.
Gdje će ih ta potraga dovesti, te koje sve opasne tajne ti ljudi pokušavaju sakriti i iz kojeg razloga, saznajte čitajući.

Roman me iznenadio i oduševio! Zaista sam uživala u čitanju.
Odličan je, zanimljiv, napet i mračan. Iako kroz radnju neke stvari i nije teško predvidjeti, ipak se unutar ovog romana krije puno toga što još treba saznati i otkriti.
Moram priznati da mi je početak bio izuzetno jeziv.
Osim dramatične potrage, imamo prilike vidjeti i kako bol zbog gubitka djeteta utječe na jednu majku. Takva bol je strašna sama po sebi, a osobito majci koja nije imala nikoga uz sebe tko bi joj barem malo olakšao i pružio joj utjehu.
Također, kasnije pratimo kako se ta ista bol pretapa u hrabrost, snagu i odlučnost da sazna istinu, koliko god ju to sve na kraju koštalo.

Ovaj roman je izvorno objavljen 1981. godine, a već tada je zainteresirao brojne čitatelje. No, sada je još i više, iz razloga što se spominje virus Wuhan400 koji je umjetno kreiran u laboratoriju i koji jako podsjeća na Korona virus.
Sličnost je nevjerojatna i pomalo zastrašujuća.
No, je li ovaj triler zaista predvidio izbijanje Korona virusa, ili je samo riječ o ogromnoj slučajnosti?
Pozivam vas da pročitate ovaj odličan triler i zaista se nadam da ćete uživati u čitanju koliko sam i ja.
Imate moje preporuke!

“Smijeh je melem za patnju, najbolja obrana od očaja, jedini lijek za tugu.”

“Iz iskustva je znala da sudbina u svom golemom rukavu skriva bezbroj okrutnih trikova i zato se užasno bojala.”

P.S. I Love books – Oči tame

Oči tame

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>