Blog

“Dečki koje sam voljela” najgledaniji romcom na Netflixu

Devedesete su godine prošlog stoljeća i Amerikanac Reed Hastings, veliki filmofil, muku muči sa zaboravnošću. Rijetko se dogodi da filmove posuđene u lokalnoj videoteci vrati na vrijeme, češće ih zaboravlja ili gubi. Isto se dogodilo s videokazetom velikog hita “Apollo 13”, a kada je dug narastao na 40 dolara i Hastingsu, između ostalog, prouzročio velike bračne probleme, on je pomislio kako bi to bilo posjedovati platformu koja bi omogućila gledanje filmova bez potrebe za njihovim fizičkim posjedovanjem.

Dvadesetak godina kasnije, Hastignsova svjetski poznata platforma Netflix, već odavno se obračunavši s malim videotekama, zadala je posljednji udarac filmskom tržištu kakvo smo poznavali. Ljeto 2018. pretvoreno je u “Ljeto ljubavi” u kojem je, kroz šest romantičnih komedija izvorne Netflixove produkcije, uživalo više od 80 milijuna gledatelja, a najgledaniji među njima jest film Dečki koje sam voljela snimljen prema istoimenom bestseleru i prvom dijelu serijala jedne od najprodavanijih autorica knjiga za mlade Jenny Han.

Lara Jean Covey u kutiji za šešire, daru pokojne majke, čuva sva ljubavna pisma što ih je ikad napisala svakome od petorice dječaka u koje je bila zaljubljena. Pisala ih je bez zadrške, stavljajući na njih sve što joj je na srcu, ne misleći da će ikad biti otkrivena. No spletom tajanstvenih okolnosti, dogodilo se upravo to i Lara Jean se sada mora nositi s posljedicama tog čina. Njezin imaginaran ljubavni život postaje stvaran i potpuno izvan njezine kontorole. Hoće li ugroziti njezin stvaran ljubavni život i vezu s Peterom? To je pitanje pobudilo čak i interes onih koji knjigu nisu čitali prije gledanja filma, na Netflixu premijerno prikazanog 17. kolovoza. Uspjeh filma Netflixu je donio 7 milijuna novih pretplatnika diljem svijeta, a knjizi Jenny Han otvorio je novi kanal prema čitateljima. O uspjehu filma svjedoči i podatak o iznenadnoj popularnosti glavnih glumaca: broj pratitelja na Instagramu Lane Condor, koja tumači ulogu Lare Jean, porastao je sa 100.000 na 5,5 milijuna, a Noaha Centinea, Larina dečka Petera, prije premijere pratilo je 800.000 ljudi dok ta brojka sada iznosi 13,4 milijuna.

Sve upućuje na to da će obožavatelji Hanina serijala uskoro uživati i u njegovu filmskom nastavku. S obzirom na poprilično izmijenjeni kraj, zanimljivo će biti vidjeti kako će se u njemu rasplitati radnja.

Dečki koje sam voljela

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>