Blog

E. O. Chirovici: Knjiga ogledala by Books & Sweets

Odličan psihološki triler u kojem su sjećanja glavni odgovor na pitanje što se zapravo dogodilo. U knjizi imamo tri pripovjedača, a autor započinje od početka upoznavanjem likova koji su glavni akteri cijelog misterija. Richard i Laura se upoznaju jednog dana prilikom njenog useljavanja u istu zgradu. Laura ga opušteno poziva na kavu gdje čavrljaju o prijašnjem stanaru. Njihovo prijateljstvo je raslo iz dana u dan, Richard nije ni slutio koliko će se brzo zaljubiti u Lauru. Svaki slobodan trenutak između predavanja na Princetown-u su provodili zajedno, šetnje, izlasci, kino, večere ili jednostavno druženje u stanu, bili su nerazdvojni.

Laura jedne večeri upoznaje Richarda sa svojim profesorom Weiderom, psihologom s kojim radi na nekoliko istraživanja. Uz večeru, pokoju čašicu i neformalno druženje profesor Weider, kao pravi psiholog ispituje Richarda o pojedinostima njegovog života, dok pritom otkriva o sebi samo činjenice koje su već javno dostupne na internetu.

Već sljedećeg vikenda profesor Weider zaposli Richarda da mu sredi njegovu privatnu biblioteku. Njegov zadatak je bio organizirati nekoliko tisuća knjiga, dolazio bi kad bi mu to obaveze dopuštale, minimalno dva puta tjedno. Laura je imala ključeve profesorove kuće pa se mogao s njima poslužiti kad god bi htio, te doći raditi i kad profesor nije tamo. Cijeli taj posao oko organizacije knjižnice Richardu je bio sumnjiv, uživao je u tom poslu s obzirom da je i sam želio postati pisac pa mu je druženje s knjigama predstavljalo zadovoljstvo. Čak je i dobiveni ček pospremio u ladicu i pomislio kako je to zapravo plaća za neku sumnjivu transakciju koju nije baš najbolje razumio…

Sljedeće što nam autor otkriva je da je Laura nestala, profesor Weider je ubijen u svom domu, a Richard osoba koja ga je posljednja vidjela živog…

Drugi dio priče kreće 27 godina kasnije, sa književnim agentom Peterom Katzom koji u ruke dobiva dio nedovršenog rukopisa Richarda Flynn-a. Rukopis je prepun detalja o Richardovom životu, kao i činjenica o brutalnom ubojstvu poznatog profesora psihologije koje se dogodilo prije 27. godina. Peter je zaintrigiran sa dobivenim rukopisom da odmah kreće u potragu za autorom. No autor umire od raka, a njegova djevojka koju Peter obilazi nema pojma gdje je drugi dio rukopisa.

Peter je odlučan otkriti istinu o ubojstvu, te pronaći drugi dio rukopisa jer smatra da bi to bio odličan kriminalistički roman. Ali prvo mora pronaći Lauru Baines, misterioznu ženu koja je zavela Richarda i znala sve o ubijenom profesoru. Nakon što Peter odustane od potrage za drugim dijelom rukopisa, istu nastavlja John Keller. Što dublje njih dvojica prodiru u samu priču, to su odgovori na pitanja gdje je ostatak rukopisa i tko je ubojica sve dalji i dalji.

Jako neobično napisana priča, na početku ste malo zbunjeni, ali kad se kockice krenu slagati samo vas vuče da ju čitate i dalje… Baš kad pomislite da znate što se dogodilo, autor vas odvede na potpuno drugu stranu. Da li je Richardovo sjećanje, kao i njegov rukopis dovoljno da se otkrije ubojica? Saznat ćete kad pročitate ovaj napeti triler.

Knjiga ogledala – E.O.ChiroviciFOKUS na hitOdličan psihološki triler u kojem su sjećanja glavni odgovor na pitanje š…

Posted by Books & Sweets on Montag, 9. Oktober 2017

Napišite komentar!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>