Blog

Elisabet Benavent: U Valerijinoj koži | by From Cover to Cover

“U Valerijinoj koži” je prvi dio hit-serijala koji je osvojio Španjolke, i, po meni, najbolje se može opisati kao “Seks i Grad” 21. stoljeća. Ova se usporedba nameće sama od sebe, već nakon prvih tridesetak stranica. I sasvim je opravdana.

Glavna junakinja i pripovjedačica priče, Valeria, mlada je i uspješna spisateljica koja se nakon velikog uspjeha svog prvog romana odlučila u potpunosti posvetiti pisanju. Dala je otkaz na dotadašnjem poslu, no sada se, sjedeći u svom malom stančiću, bori s kreativnom blokadom pisanja idućeg romana.

Kao da stres zbog očekivanja izdavača i nemogućnosti pisanja suvisle stranice priče nije dovoljan, svakim je danom sve više zabrinuta i za svoj brak. Između nje i Adriana, nakon godina zajedničkog života, svakim je danom sve veći jaz koji, čini se, ničim ne može premostiti, ma koliko se trudila.

Jedina svjetla točka su joj prijateljice – Nerea, Carmen i Lola. Mlade, samouvjerene, uspješne i seksi, njih četiri bezuvjetna su potpora jedna drugoj, bez obzira radi li se o problemima ljubavne ili poslovne tematike. Njihova su druženja uvijek popraćena pićem, zabavom i razgovorima o njima najdražim temama – muškarcima i seksu.

Kako vrijeme napreduje, Valeria, usprkos svojim pokušajima, ne vidi poboljšanje u svom odnosu s Adrianom, no i dalje je uvjerena da će ljubav pobijediti i da će sve završiti dobro za njih dvoje…

Barem dok upozna Victora.
I muževu sexy asistenticu Alex…

Elisabet Benavent je mlada nada španjolske literarne scene koja je svojim serijalima postigla iznimne uspjehe, kako kod kritike, tako i kod čitatelja. Iako je magistrirala audiovizualne komunikacije, pisanje navodi kao svoju najveću strast.

Roman ‘Na Valerijinom mjestu’ samostalno je objavila na Amazonu, a nakon što je on zauzeo vrh liste najprodavanijih romana, nastavci su ubrzo objavljeni u izdanju gotovo svih većih izdavačkih kuća širom Europe.

Što zbog tematike, što zbog samog stila pisanja, posve je razumljivo zbog čega je Elisabet postigla toliki uspjeh ovim romanom/serijalom.

S jedne strane donoseći emotivnu ljubavnu priču o borbi žene koja se suočava s otuđenjem i zahladnjenjem odnosa u braku s muškarcem kojeg još uvijek voli, a s druge strane vrlo zabavnu chick-lit pripovijest o svakodnevnom životu grupe mladih žena, punu sočnih scena, duhovitih i ironičnih dijaloga, autorica je uspjela napisati roman o ljubavi, prijateljstvu, iskušenju, izdaji, ali i nadi, te ostvarenju snova.

Usprkos ljubavnim trokutima, nedaćama i dramama s kojima se junakinje susreću, ovo je ipak prije svega roman o prijateljstvu, tako sa ako ste uživali u dogodovštinama Carrie i ekipe, ovaj roman, a vjerujem i nastavke koji slijede, nikako nemojte propustiti. Sigurno ćete uživati.

https://web.facebook.com/from.cover.to.cover.hr/photos/a.101910401193146/187720532612132/?type=3&theater

U Valerijinoj koži

Napišite komentar!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>