Blog

Elisabet Benavent: U Valerijinoj koži | by P. S. I love books

“U Valerijinoj koži” prvi je roman iz serijala koji je osvojio Španjolke, te koji je postigao izniman uspjeh kako kod čitatelja, tako i kod kritike.

Glavna junakinja Valerija iza sebe ima objavljen roman koji je postigao ogroman uspjeh. Iz tog razloga odlučila je dati otkaz na prijašnjem poslu i u potpunosti se posvetiti spisateljstvu.
No, trenutno se bori sa kreativnom blokadom, a nimalo joj ne pomaže ni loš odnos sa njezinim suprugom Adrianom.
Ljubav je izblijedila, a njihov odnos se sveo na poneki neobavezan razgovor. Adrian ju nije ni dotaknuo već mjesecima, a ona žali za danima kada nisu mogli skinuti ruke jedno sa drugoga.

Trenutno jedina svijetla točka u njezinom životu su njezine tri najbolje prijateljice- Nerea, Carmen i Lola.
Ove četiri žene su ono što se naziva pravim prijateljicama. Uvijek su tu jedna za drugu, u svako doba dana. Međusobno se podržavaju, dijele si savjete, ali također zajedno izlaze i partijaju.

Carmen već četiri godine radi na poslu koji bi bio idealan da nema izuzetno loš odnos sa svojim šefom.
Kako je uopće došlo do tako nezdravog odnosa, više se ne sjeća, ali isto tako ne vidi izlaza iz te situacije.
Jedina dobra strana posla je njezin radni kolega u kojeg je zaljubljena i to će još neko vrijeme uspjeti skrivati od njega.
Lolin život je ubrzan, zanimljiv i ispunjen raznim aktivnostima; između ostalog to su i sastanci sa muškarcem s kojim se trenutno viđa- Sergiom.
Njihov odnos je neobavezan jer je Sergio oženjen, a iako se čini da Loli to ne smeta i da joj odgovara takav odnos, s vremenom će se njezini osjećaji promijeniti.
I zadnja, ali ne manje važna je Nerea.
Nakon jedne ozbiljnije i dugogodišnje veze koja je zbog njegove nevjere završila na jako ružan način, Nerea već godinu dana nije imala nikoga.
Sve dok na oduševljenje svojih prijateljica, prizna da se napokon počela viđati s nekim.
A kada saznaju s kim, malo je reći da će ostati u šoku.

“Ponekad nam tijelo šalje pogrešne signale. Požuda je poput proždrljivosti. Osjećaš kako ti tiho kuca iznutra i traži još: u nekim slučajevima platiš gorčinom, a u drugima zabunom koja ti može uništiti život.”

Valerija je jedina od njih u braku, iako je taj brak sve, samo ne sretan.
Valerija će skrivati svoje probleme u braku od prijateljica sve dok ne upozna muževu asistenticu. Alex je mlada i zgodna, te se čini da je malo previše bliska sa njezinim mužem.
Iako su joj prijateljice mišljenja da ju Adrian nikada ne bi prevario, njihov odnos sve više zahlađuje, a Adrian sve manje vremena provodi s njom a sve više na poslu.
Valerija uskoro upoznaje mladog i jako privlačnog Victora, s kojim se počinje sve češće viđati, iako samo na prijateljskoj bazi.
Iako je poznat po tome da često mijenja žene, Victor se uskoro zaljubljuje u Valeriju.
Što će se dalje događati, saznajte čitajući.

Ove četiri nerazdvojne prijateljice mogu biti zaista sretne što imaju jedna drugu. Imaju ono pravo prijateljstvo koje se u današnje vrijeme nažalost rijetko viđa.
Violeta, Carmen, Nerea i Lola su žene kakve srećemo u našem svakodnevnom životu, možda ih prepoznamo u našim prijateljicama, a možda u njima pronađemo i same sebe.
To su obične žene sa svim svojim manama i vrlinama, i ljubavnim dramama.
One će nas podsjetiti na važnost pravog prijateljstva, i pokazati nam kako unatoč svim ljubavnim problemima i krahovima veza i brakova, prijatelji uvijek ostaju tu uz nas.

Ovaj roman je idealan za opustiti se, zabaviti i nasmijati se. No, isto tako nas potiče na razmišljanje o vlastitom životu i o tome što bismo možda željeli promijeniti, te nam njihova iskustva na neki način mogu i pomoći u tome.
Ja sam uživala u potpunosti od početka do kraja.
Roman se brzo čita, i nema niti jednu stranicu viška.
Ja osobno nemam zamjerki.
Šarmantni likovi, zanimljiva radnja zajedno sa ponekom vrućom scenom i puno duhovitih dijaloga, te stil pisanja koji je lagan i lako čitljiv, čine ovaj roman odličnim izborom za sve kojima treba odmak od vlastitih problema i svakodnevnih briga.
Kako je ovo prvi roman iz serijala, moram priznati da sam jako nestrpljiva i nadam se da ćemo uskoro dobiti i nastavak.
Imate moje tople preporuke!

U VALERIJINOJ KOŽIElisabet BenaventFOKUS na hit"U Valerijinoj koži" prvi je roman iz serijala koji je osvojio…

Gepostet von P.S.I love books am Sonntag, 19. April 2020

U Valerijinoj koži

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>