Blog

Elisabet Benavent: U Valerijinoj koži | by Svijet jednog knjigoljupca

Ljubavni roman U Valerijinoj koži (španj. En los zapatos de Valeria), čiji prijevod sa španjolskog potpisuje Milica Cvetković, friško je tiskan novitet FOKUS na hit koji je predstavljen na sljedeći način:

„Nema tog problema s kojim se četiri mlade žene ne mogu suočiti.
A ako ga i ne riješe… barem će se zabaviti. 🙂
Valeria je objavila prvi roman i sad se bori s velikim očekivanjima izdavača i… kreativnom blokadom.
U traganju za inspiracijom nesebično joj pomažu tri seksi prijateljice – Nerea, Carmen i Lola. Kako drukčije nego neumornim partijanjem i svojim ljubavnim dramama?
Za razliku od njih, Valeria je u braku. Kako ona vjeruje – sretnom.
Sve dok ne upozna Victora. I muževu asistenticu.“

Link: https://fokusnahit.com/proizvod/u-valerijinoj-kozi/

Ako ste u potrazi za zabavnim i smiješnim romanom koji ujedno obiluje seksi i sočnim scenama, ali i prikazom iskrenog prijateljstva, U Valerijinoj koži savršen je odabir za vas!

Naime, U Valerijinoj koži roman je o četiri nerazdvojne prijateljice – Valeriji, Loli, Carmen i Nerei, koje si međusobno pružaju podršku i daju savjete o svim životnim pitanjima, a ponajviše o odnosima s muškarcima. Kako svaka od njih ima određene probleme u tim odnosima, žanrovski je to, djelomično, ljubavni roman, a tematski je to roman o muško-ženskim odnosima, što se odnosi na sve četiri spomenute žene. I tako Valeria od početka romana ima probleme sa suprugom Adrianom, Carmen je singl i nesretno zaljubljena u kolegu s posla koji ju smatra prijateljicom, neobuzdana Lola je, pak, ljubavnica kolegi s posla koji ne želi ništa ozbiljno s njom jer ima djevojku, a jedino Nerea napokon pronalazi muškarca koji zadovoljava sve njezine zahtjevne kriterije, ali koji je, nažalost, Carmenin šef iz pakla. Nijednoj od njih četiri ne cvjetaju ruže na ljubavnom polju, osim možda Nerei, a kako je ovo prvenstveno priča o Valeriji, najviše čitamo kako je biti u njezinoj koži. A to nije nimalo jednostavno.

„Ljepota je diktatura koja s vremenom prolazi. Može se zadržati samo fotografiranjem, zato što ostaje na papiru. I ništa više. Samo mrtva slika na papiru.“

Naime, iako je Valeria prilično zgodna mlada žena, koja iza sebe ima objavljen roman prvijenac koji je doživio ogroman uspjeh, trenutno je nezadovoljna životom i samom sobom jer ima spisateljsku blokadu. To je, moguće, prouzrokovano problemima u braku koji su prvenstveno nastali jer Adrian Valeriu nije dodirnuo već mjesecima, a razgovori su im se sveli na dijeljenje površnih informacija. Međutim, tek kada Valeria sazna da Adrian ima mladu, zgodnu i sisatu asistenticu na radnom mjestu, tada se doista zabrine. Ali, kada Valeria upozna zgodnog i šarmantnog Victora, Adrian je taj koji bi se trebao zabrinuti… i time ovaj roman iz ljubavnog prerasta u erotski roman.

„Požuda je poput proždrljivosti. Osjećaš kako ti tiho kuca iznutra i traži još: u nekim slučajevima platiš gorčinom, a u drugima zabunom koja ti može uništiti život.“

Spomenuta erotika najviše se ogleda u vrućim i sočnim scenama kojima ovaj roman obiluje, i to iz iskustva sve četiri žene, koje bez dlake na jeziku opisuju seksualne odnose i avanture, dugotrajne ili kratkotrajne, a međusobno si dijele savjete na tom polju, tako da je, osim erotskog i ljubavnog žanra, ovo i jako dobar chick-lit roman. Zbog komičnih situacija, monologa i dijaloga, koji se ponajviše ogledaju u prekrasnom, iskrenom, jedinstvenom i silno smiješnom prijateljstvu između Valerie, Lole, Carmen i Neree, chick-lit žanr savršeno se uklopio u spomenuta dva žanra.

Dakle, Elisabet Benavent uspjela je spojiti tri žanra u jedan roman te je napisala sočan i zanimljiv roman o iskrenom prijateljstvu između četiri nerazdvojne prijateljice, čije je prijateljstvo jedina konstanta u njihovim životima, ali i motiv ovog romana; kao i njihovim privatnim životima i odnosima s muškarcima, koji će vas nasmijati, zabaviti i oduševiti, ali vas i rasplakati u određenim trenucima kada se žene suočavaju s istinom i odluče izboriti za sebe. Ovo je roman koji prikazuje koliko je u životu bitno imati iskrene prijatelje, ali i voljeti i poštivati prvenstveno sebe samu, te ne dati na sebe. Ovo je ujedno i roman koji prikazuje da se nijedna žena ne bi smjela poniziti zbog muškarca, ma koliko god joj muškarac bio seksi, zabavan i privlačan, te da uvijek treba stati na svoju stranu i ne dati nikome da povrijedi njeno dostojanstvo. Sve to opisano je na prilično duhovit i zanimljiv način, tako da se pouke kriju iza sočnih scena, a što je sve rezultiralo zanimljivim romanom koji se čita i dahu i oduševljava. Kako je kraj ostao nedorečen, veselim se nastavcima i raspletu ljubavnih komplikacija Valerie, Lole, Carmen i Neree. Moja preporuka!

Fokusu hvala na poslanom primjerku za čitanje i recenziranje. 

https://web.facebook.com/svijetjednogknjigoljupca/photos/a.2488303724763028/2514012035525530/?type=3&theater

U Valerijinoj koži

Napišite komentar!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>