Fredrik Backman: Svakog jutra put do kuće sve je duži | by Knjigolegica 27/01/2021

Fredrika Backmana uopznali smo kao maestra pisane riječi kroz njegove romane, ali ništa manje njegov talent nije zasjao ni u kratkoj formi. „Svakog jutra put do kuće sve je duži“ kratka je pripovijetka koja ostavlja velik utisak.

Priča je ovo o čovjeku koji se pred kraj svoga životnog puta bori da zadrži ono najvrjednije – svoje uspomene, koje mu hladna ruka zaborava svakoga dana sve više otima.

Pisana neponovljivim backmanovskim stilom, ova je priča puna emocija ispripovijedana tako nježno i s poštovanjem da će ispuniti cijelu vašu dušu i ostaviti nezaboravan trag u vama. Napomenula bih i da je sav honorar od ove knjižice Fredrik Backman donirao Zakladi za mozak i time još jednom dokazao koliki je Čovjek s velikim Č.  Uvijek me ovaj pisac iznova oduševi svojom empatijom i načinom na koji kroz svoje neponovljive likove pokazuje da svijet može biti bolji samo ako smo jedni prema drugima strpljivi, suosjećajni i spremni dati drugu priliku.

Meni ova knjižica ima posebno značenje i već mi je posveta potaknula prve suze jer i ja sam „ona koja pamti nekoga tko je zaboravio“ i za mene je čitanje ove knjige bilo katarzično iskustvo kojim sam ponovno proživjela sjećnja na moju osobu „koja je zaboravila“. Upravo je u tome čarolija Backmanovog pisanja, svatko od nas može u njegovim pričama pronaći neki izgubljeni djelić sebe.

Svakog jutra put do kuće sve je duži

« Volker Kutscher: Jedan neriješen slučaj | by Bookworm Maja
Jodi Ellen Malpas: Ostavi me bez daha | by Bookworm Maja »