Blog

Fredrik Backman: Sve što moj sin treba znati o svijetu | by Just Read

Prvi put čitam knjigu ovog autora i jednostavno ne mogu vjerovati što sam do sada propuštala. Veliki propust s moje strane koji ću vrlo brzo ispraviti.

Ova knjiga je malo drukčija, pisana u smislu kratkih priča i savjeta samog autora svom sinu. Iznosi svoja mišljenja, greške i urnebesne događaje, sve što mu se događalo kroz život. Opisuje životnu mudrost koju je stekao dok je išao prema cilju, a cilj je biti dobar otac. Ja sam se s ovom knjigom smijala od srca i na glas, nisam se mogla zaustaviti. Knjiga me razveselila. Popravila raspoloženje i na neki način pomogla sa savjetima. Dugo već nisam takvu knjigu pročitala. Autor nam piše o svojim greškama, unaprijed se ispričava svom sinu što možda neće biti savršen roditelj, ali isto tako u knjizi spominje svoju veliku ljubav, ljubav prema svojoj supruzi. Na jedan zabavan i humorističan način dotiče se svih svjetskih tema. Ravnopravnost spolova, vjera, ratovi, roditeljstvo u današnje vrijeme. I mogu iskreno priznati da sam se prepoznala u svim temama. Očito imamo isti pogled na svijet. Opisuje nam ono očito, danas puno ljudi teži savršenstvu, bez obzira na sreću i potrebe sebe i svoje djece. Ja, kao i autor, ne želim biti savršena majka, roditelj. Želim biti dovoljno dobra kako mi jednog dana ne bi imali razloga zamjerati moj odgoj. Želim da jednog dana s ponosom kažu da sam njihova majka. Bez stida, bez ustručavanja.

Moram ponoviti koliko mi se sviđa humor kroz cijelu priču. Savršena je za opuštanje. Ležerna, laka, jedinstvena. Ne znam kakve su druge knjige ovog autora, ali ako su donekle poput ove i ovakvog stila pisanja onda ih definitivno vrijedi pročitati. Ja sam ih već stavila na svoj popis. Sve više se u zadnje vrijeme iznenađujem autorima i stilovima pisanja koje sam inače zaobilazila. Bez obzira na obilan humor, autor je pun poštovanja prema ljudima i događajima koji ga okružuju. Iskreno, mislim da je ova knjiga prekrasan i vrlo poseban poklon za njegovog sina, ali i za svako dijete.

Od srca preporučujem ovu knjigu. I roditeljima i onima koji to nisu. Treba nam više ovakvih knjiga u životu.

Recenziju napisala : Anamarija Jelić

Image may contain: indoor

 

https://web.facebook.com/416456375490990/posts/819290231874267/?_rdc=1&_rdr

Sve što moj sin treba znati o svijetu

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>