Blog

Jasmine Guillory: Cura za vjenčanje | by Čarobni svijet knjiga

Jasmine Guillory- Cura za vjenčanje
Prijevod: Iva Tomečić

Situaciju iz ove priče vjerujem da ste svi barem jednom doživjeli. Niste? Lažete! Svi smo jednom imali nekoga tko nam je bio baš po volji, baš savršen po svim mjerilima, baš nam je taj netko bio drag, ali isto tako baš taj netko ne voli veze, ne želi veze ni ništa ozbiljno, taj netko želi samo usputni seks i neobavezna druženja, a mi smo se u tog nekog zaljubili na prvu, zatelebali se preko ušiju, a bojali smo se izreći svoje prave osjećaje kako bi ono neobavezno druženje čim duže potrajalo i kako ne bi rastanak došao prebrzo i prebolno.
U toj su se situaciji našli i Alexa i Drew. Susret u zaglavljenom liftu ponukao je njega da je iz očaja pozove da mu bude pratilja na vjenčanju bivše djevojke, a nju je sve to potaklo da napokon bude spontana i opuštena. Pristala je otići sa njim na vjenčanje i to je trebalo biti to, ali nakon vjenčanja našli su se u strastvenom klinču i od toga trenutka sve se promijenilo. Znala je Alexa da Drew ne želi ozbiljnu vezu i da su ti njihovi naredni susreti samo privremeni, ali ona se u njega zaljubila, a i on je počeo nešto više osjećati prema njoj. Šutjela je, šutio je, situacija je srljala ravno u propast, a kada je napokon odlučio da je vrijeme da i nju, kao i ostale bivše, odbaci uz riječi da bi bilo najbolje da ostanu samo prijatelji, Alexa ga je preduhitrila svojim odlaskom.
Da, trebali su razgovarati ranije, trebali su jedno drugome reći sve što im je na srcima, ali sve je otišlo tako daleko da nije tu više bilo mjesta za riječi koje bi popravile nastalo st(r)anje. Kada su napokon shvatili da umjesto odlazaka i ostavljanja treba upotrijebiti riječi, kaos se toliko zahuktao da je bilo jako upitno hoće li ovaj dvojac ikada više biti zajedno. Što se dalje dogodilo čitajte sami, a ja ću samo još malo rezimirati cijelu stvar. Naime, priča je doista prava chick lit sa puno seksa i neobuzdanih strasti, ali isto tako jako je dirljiva i emocije izviru iz stranica što me potaklo da se zapitam zašto je toliko teško neke stvari izgovoriti ljudima koje volimo. Čemu šutjeti i skrivati sve te osjećaje u sebi kada bi ih jednostavno mogli reći naglas i riješiti sve zavrzlame, a onda me pukne realnost, pa bojimo se, bojimo se da ne izgubimo osobu koju volimo jer ta istina možda neće biti baš dobro prihvaćena, ali Bože na nebesima, samo jednostavno recite istinu, samo se ogolite pred onima koje volite jer možda baš to bude ono što je druga osoba htjela čuti. Realno šanse su vam 50-50, ali u svakom slučaju dobivate, ponekad onoga koga volite, a ponekad slobodu od osobe koja vas ne zaslužuje.
„Cura za vjenčanje“ romantičan je roman o dvoje odraslih koji tek trebaju shvatiti što znači iskreno voljeti. Ta zamršena priča pisana sa puno osjećaja meni nije bila smiješna, naravno vrckava je i opuštena, ali smiješna mi nije bila jer prikazuje jako realne osjećaje čak i kada je ovako pisana u duhovitom tonu. Ali dala mi je dovoljnu dozu napetosti, pravilan ritam radnje i završetak od kojeg sam i suzu ispustila. Teško je nama emocionalnim budalama objasniti kako je to samo fikcija kada smo već nešto slično doživjeli u stvarnom životu, pa eto, mene je pogodila, mene se priča dojmila, mene je razveselila i rastužila i dala mi je na kraju baš jedan divan osjećaj u grudima, neku toplinu oko srca. Nisu naodmet bile ni brojne stranice vrućih seksualnih užitaka, čak su se savršeno uklopile u priču jer baš se kroz to njihovo intimno druženje najbolje iščitava ono što im je na srcima, a što nikada nisu rekli naglas. Da, preporučam, onako od srca, bez zajebancije, stvarno pročitajte, ali čitajte srcem.

Cura za vjenčanje

https://carobnisvijetknjiga-sandra.blogspot.com/2018/09/jasmine-guillory-cura-za-vjencanje.html

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>