Blog

Jasmine Guillory: Cura za vjenčanje | by Čitateljica

Jasmine Guillory: Cura za vjenčanje
S engleskoga prevela Iva Tomečić

Cura za vjenčanje ili u originalu The wedding date je slatkiš od knjige. U pravoj mjeri slatko, šarmantno, lepršavo i ludo baš poput ljubavi. Iako je sve to, skriva u sebi još dijamanta, od prilično grafičkih seksualnih scena, politički važnih stvari za zajednicu, ali i poteže teme poput boje kože, ljubavne veze između dvije rase i nešto što se naziva white privilege – privilegija bijelih – a zadnjih godina je ta tema dosta aktualna zato što nažalost i u stoljeću kojem živimo se još uvijek borimo s rasizmom.

Alexa i Drew upoznaju se na prilično neobičnom mjestu, u zaglavljenom liftu hotela, gdje je ona krenula k sestri na slavlje, a on je stigao na vjenčanje svojih prijatelja. U to kratko vrijeme koje provedu zaglavljeni u liftu A i D će se sprijateljiti iznad sira i krekera koje ona nosi u torbi. Iako čudno mjesto za upoznavanje teško je poreći da između njih nije proradila ”kemija”, pa će tako Drew na rastanku odlučiti okušati sreću i zamoliti Alexu da mu bude pratnja na vjenčanju. Alexa će opijena neobičnim susretom odgovoriti potvrdno, jer to je baš ono što joj treba u njezinom dosadnom životu, malo zabave. Kasnije će preispitivati svoju odluku, ali zašto da barem jednom ne bude potpuno spontana.

Postavši pratnja i lažna cura zgodnom doktoru Drewu, Alexa će svojim političkim znanjem šarmirati sve na probnoj večeri i vjenčanju, a najviše Drewa. Zagrljaji, dodirivanja rukom, kratki osmijesi, zagarantiran su put do leptirića u trbuhu, koji će pak dovesti do vrućih scena u hotelskoj sobi, nakon kojih će rastanak za ovo dvoje biti još teži, jer Drew živi i radi u Los Angelesu, a Alexa u Berkeleyu nedaleko San Francisca.

Cura za vjenčanje je idealna knjiga za sve one koji vole romantične komedije, uključujući i mene, iako se moj muž stalno čudi kako to mogu gledati. Mogu, zato što je povremeno divno se isključiti i uživati u slavljenju ljubavi na način na koji bi se stvari teško mogle posložiti u pravom životu. Maštati još uvijek možemo, zar ne? A ima li išta slađe od toga da se dvoje ljudi upozna, zaljubi i žive zauvijek sretno? Ništa drugačije od bajki kakve su nam čitali kao djeci prije spavanja… khm khm… možda ipak malo drugačije. Priča Jasmine Guillory baš je takva. Ima svoje uspone i padove, no i oni su tu da nas nečemu nauče. Tražite li ljetno lagano štivo uz koje je zabava zajamčena, nemojte propustiti Alexine i Drewove dogodovštine povezane sa sirom i krekerima, ali i obiljem hrane koju neprestano konzumiraju. Nemojte reći da vas nisam upozorila kad ogladnite čitajući.

Cura za vjenčanje

Jasmine Guillory: Cura za vjenčanjeCura za vjenčanje ili u originalu The wedding date je slatkiš od knjige. U pravoj…

Gepostet von Čitateljica am Dienstag, 31. Juli 2018

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>