Blog

Jasmine Guillory: Cura za vjenčanje by Books&Sweets

‘Cura za vjenčanje’ je jedna super zabavna knjiga sa izvrsnom suvremenom ljubavnom pričom. Lagana, iskrena i romantična komedija za opušteni čitalački vikend. Autorica Jasmine Guillory odlučila je napustiti pravo i posvetiti se pisanju te je tako nastala i priča o Drewu i Alexi. Nedavno je izašla i njena druga knjiga naziva ‘The Proposal’, nadam se da nam i njen prijevod stiže ubrzo.

Alexa Monroe je šefica osoblja ureda gradonačelnika Berkeleya u Kaliforniji. Ona je mlada, obrazovana i radoholičarka. Drew je pedijatar, dječji kirurg iz Los Angelesa i trenutno je u gradu zbog vjenčanja svog prijatelja i bivše djevojke. Kad se Alexa zaputi u hotel kako bi posjetila sestru Oliviju koja je poslovno u gradu, dok žuri u najbliže dizalo, ulijeće u njega ni ne shvaćajući da nije sama. Tek kad nestane struje i dizalo se zaustavi ona primjećuje muškarca pored sebe, a to je naravno Drew koji je odsjeo u istom hotelu. Dok čekaju da se vrati struja opušteno razgovaraju o svojim životima i Drew se nakon izlaska iz dizala ne ustručava pitati Alexu želi li mu biti lažna pratilja za prijateljevo vjenčanje. Upotrijebit će sav svoj šarm, samo da ne ide na to vjenčanje sam. Alexa pristane, nema što izgubiti osim što će se malo zabaviti i izaći iz svoje zone komfora.

Razmijenili su nekoliko sms-ova prije probne večere i vjenčanja, a Alexina prijateljica stilistica se potrudila da ona zasja na oba događaja. Njena karijera u politici joj je uvelike pomogla da bude opuštena i jako druželjubiva pa gostima na vjenčanju nije bilo teško povjerovati da su ona i Drew zaista u vezi. Dok su glumili zaljubljeni par privlačnost između njih je rasla te su nakon vjenčanja proveli vruću noć u Drewovoj hotelskoj sobi. Nakon što se rastanu ne mogu prestati razmišljati jedno od drugome, razmjenjujući hrpu sms-ova svakodnevno.

No koliko dugo može opstati ova neslužbena veza na daljinu?

Autorica vješto naglašava probleme međurasnih odnosa i kako to nikad nije prepreka vezi naših glavnih likova. Ispričala je osvježavajuću ljubavnu priču i prikazala kako izgledaju veze u današnje vrijeme i s kojim se pitanjima parovi suočavaju u raznim fazama. Povela je likove u istraživanje raznih tema bez da je priča imalo izgubila romantičnu notu. Ako ste u potrazi za romantičnom pričom, ako vam treba lagana malkice humoristična knjiga sa suvremenom pričom onda svakako uzmite ovu.

Izdavač: Fokus na hit
Prevela: Iva Tomečić

Cura za vjenčanje – Jasmine Guillory

Cura za vjenčanje

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>