Blog

Jenny Han: Dečki koje sam voljela | by Bookworm Maja

Svatko od nas je imao neki svoj način kako se nositi sa zaljubljenošću i boli koju ostavlja gorka spoznaja da je neuzvraćena.

Lara Jean piše pisma. Za svakog od pet dečkiju koje je voljela napisala je pismo u kojem se oprašta od te zaljubljenosti. Pisma čuva u kutiji i ne šalje ih. To je samo njezin način da preboli. Sve do jednog dana kada se pred njom ne stvori popularan i zgodan Peter, dečko koji prekine s najpopularnijom curom na školi. Dečko u kojeg je Lara Jean u prošlosti bila zaljubljena. Napisala mu je pismo. A sada on dolazi do nje s tim pismom.

U mahnitom traženju shvaća da je netko poslao pisma dečkima. Jedan je Peter, a jedan susjed Josh, sestrin bivši dečko.
Lara Jean se kupa u vrtlogu emocija i izmišljenoj vezi nje i Petera samo kako bi izazvali ljubomoru bivših ljubavi.

Lara Jean se nosi sa čitavim kućanstvom, pomalo izgubljenim ocem i mlađom sestrom. Rastrgana između osjećaja krivnje zbog zaljubljenosti u Josha, dok joj sestra biva na drugom kontinentu, i svojim tinejdžerskim godinama koje bi trebale biti bezbrižne, no sve su osim toga.

Koga zaista voli Lara Jean?

Teško mi je napisati smislenu recenziju za ovu knjigu. Zaista teško. Knjiga je divna, duhovita i mladenački pisana. Lagano štivo za razbibrigu, no ipak štivo koje u sebi skriva nešto više- čežnju, sjećanja, ljubav, osjećaj dužnosti i zajedništva. Obitelj.

Sviđa mi se stil pisanja Jenny Han jer je nadasve lepršav i lako si je predočiti scene. Dijalozi su zanimljivi i duhoviti, sarkastični. Likovi su zanimljivi, kao i u svakom YA romanu ima “popularnih” i “nevidljivih”, no ovog puta je sve malo drugačije opisano.

Neke ljubavi zauvijek ostanu u našim mislima i srcima. Neke prebolimo, neke se nastane u nama. No, ono što je fascinantno je to da u svakom srcu ima mjesta za nekog novog, nekog tko nam oduzima dah.
Ljudi su emotivna bića- zaljubljuju se i odljubljuju. Uvijek postoji netko za svakoga.

Preporučam.
Ocjena 5/5.

Jenny Han- Decki koje sam voljela

Dečki koje sam voljela

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>