Jenny Han: Shug | by P. S. I Love Books 31/03/2021

Dvanaestogodišnja Annemarie Wilcox, zvana Shug, kao i mnoge njezine vršnjakinje, nesigurna je i nezadovoljna svojim izgledom.
Njezina starija sestra prava je ljepotica, dečki ju oblijeću, zovu je i šalju joj ljubavna pisma, a Shug bi voljela da i nju dečki barem malo više doživljavaju.
Jedini koji još uvijek voli biti u njezinoj blizini je njezin prijatelj iz djetinjstva, Mark, no on ju samo doživljava kao prijateljicu.

Nakon što Shug krene u viši razred osnovne škole, stvari će se dodatno pogoršati. Prijateljice će pronaći dečke, a Mark nove prijatelje.
Usamljena Shug suočit će se s činjenicom da oni koje poznaje godinama više nisu kakvima ih je do tada doživljavala, te da više ništa neće biti isto.

Prvo što me privuklo ovom romanu je jednostavna, a preslatka naslovnica. A upravo takva je i sama priča. Ovaj duhovit, zanimljiv i simpatičan roman za mlade vraća nas u tinejdžerske godine, u vrijeme prvih ljubavi, u vrijeme kada su se svi problemi činili mnogo gorima nego što zapravo jesu.
No, kroz roman se protežu i puno ozbiljniji, obiteljski problemi. Osim što se Shug uči nositi s onim što joj donose njezine godine, suočava se i sa stalnim svađama roditelja i majčinim alkoholizmom.

Autorica je mnogima već odavno poznata zahvaljujući trilogiji Dečki koje sam voljela. Trilogiju imam već duže vrijeme, ali još nije došla na red za čitanje. Kako mi se Shug svidjela, a mnogi kažu da je trilogija još i bolja, svakako ju planiram pročitati u skorije vrijeme.
Volim romane za mlade, volim se vratiti u taj svijet i u ovom romanu sam zaista uživala.
Ova kratka, ali slatka priča idealna je kada trebate neko laganije štivo za uljepšati si poslijepodne, kada želite pobjeći od stvarnosti na nekoliko sati.

Simpatična i draga Shug zasigurno će vas osvojiti, a ova priča će nas podsjetiti da uvijek trebamo biti svoji, jer upravo takvi kakvi jesmo, nekome ćemo biti najbolji.
Moje preporuke imate.

P.S. I Love books – Shug

Shug

« Fredrik Backman: Sve što moj sin treba znati o svijetu | by Bookworm Maja
Søren Sveistrup: Čovjek od kestena | by Svijet jednog knjigoljupca »