Blog

Jesen stiže

Fredrik Backman, autor megahita Čovjek zvan Ove, upoznaje nas s Elsom i Bakicom. Elsi je sedam godina i malo je drukčija od svojih vršnjaka. Baki je 77 i za svoje je godine – previše drukčija. Kad Bakica umre, Elsi počnu stizati pisma koja ju vode u avanturu života.
Roman Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao topla je ljudska priča, priča o životu i smrti, odrastanju i prihvaćanju različitosti.

Evert Bäckström, detektiv nepogrešivih analitičkih sposobnosti, naoružani razmetljivac, sklon seksizmu i rasizmu, treba razriješiti slučaj ubojstva. Naizgled, riječ je o običnom obračunu lokalnih pijanica, ali Bäckströmov instinkt govori da stvari nisu kakvima se čine…
Tko ubije zmaja napeta je kriminalistička priča iz pera Liefa G. W. Perssona s toliko složenim i iznijansiranim zapletom da se  čita u dahu.

Još jedna čudesna knjiga nakon čudesnog Čuda autorice Raquel Jaramillo, koja piše pod pseudonimom R. J. Palacio.
Roman Auggie i ja nastavak je priče o Augustu Pullmanu zvanom Auggie, desetogodišnjaku koji je pola života proveo na operacijama zbog rijetke deformacije lica. Ispripovijedan je u tri čudesne priče, s tri različita gledišta: njegova zlostavljača Juliana, prijatelja iz djetinjstva Christophera i školske prijateljice Charlotte. Roman za djecu koji čitaju svi.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>