Blog

Jo Nesbø: Žohari | by Topli kutak za male i velike čitatelje

“Žohari” je druga knjiga Joa Nesbøa na kojoj je brusio svoj talent u pisanju krimića. Preko ove knjige dobivamo uvid u pokvarenu ljudsku srž i tajlandski način života.

Na Tajlandu je ubijen norveški veleposlanik… Pronađen je u javnoj kući, a u njegovu autu pronađena je dječja pornografija… Pronašla ga je mlada prostitutka koju su roditelji prodali javnoj kući. Na koji način su ti zločini povezani trebao bi otkriti Harry Hole kojeg su poslali na Tajland zbog tog teškog, a tako osjetljivog zadatka… Tim više što slučaj mora ostati u najvećoj tajnosti kako bi se izbjegao skandal vezan uz norveško veleposlanstvo.

Harry je odabran sa sumnjom u njegov uspjeh u rješavanje slučaja jer ga njegovi šefovi vide kao propalog detektiva –  pijanicu… A nekoga moraju poslati… Pa neka to bude on.

Ali kako smo već navikli u Nesbøovim knjigama, tako nas Harry Hole uvijek ugodno iznenadi! Njegova glava ostaje bistra kad god zatreba, a tada nas iznenađuje njegova genijalnost.

S njim putujemo ulicama Bangkoka i svjedočimo drogi na ulicama, prostituciji, a najšokantnija od svega je uloga djece u tomu svemu. Seksualno izrabljivanje djece problem je o kojem bi se trebalo više pisati u knjigama da se tome prida veća svjetska pozornost i da se tome stane na kraj.

Šokantne scene ostavljaju čitatelja bez riječi, a neočekivan rasplet zadovoljava glad čitatelja trilera!

Topli kutak za male i velike čitatelje

 

Žohari

 

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>