Blog

Jodi Ellen Malpas: Ostavi me bez daha | by Čarobni svijet knjiga

Hannah se tek doselila u Hampton u potrazi za mirnom oazom koja će postati njeno utočište. Ona je u bijegu, u stalnom strahu i s nevjerojatnim oprezom, kroz život ide neprestano se osvrćući jer prošlost je uporno slijedi u stopu. Otvorila je maleni art shop i napokon se posvetila svojoj strasti-slikanju. A jednoga dana sretne njega na vrlo nezgodan način i cijeli njen svijet poljuljan je jer ostala je bez daha.

Ryan se nakon godina rada u sigurnosnim službama odluči vratiti u Hampton gdje živi njegova kći. Svjestan je da će se morati nositi s njenom bezobraznom i uobraženom majkom, ali potreban mu je mir i odmak od svega. Susret s Hannom prava je komedija, a ta plaha i nervozna djevojka vrlo će mu brzo postati sve na što će obraćati pažnju. Naravno da će se tu odmah neka iskra stvoriti među njima, ali Ryan je svjestan da mu Hannah nešto skriva.

Roman započinje triler radnjom i s puno napetosti vjerojatno kako bi nam pokazao da s Ryanom nema zezancije i ujedno da vidimo put kojim dalje idemo, ali to je JEM pa naravno da imamo i nježnu, romantičnu erotsku priču koja ponajprije preispituje strah i bijeg od kontrole i nasilja. Ryan će se često pitati od čega to njegova Hannah bježi, a kada u sve to uključi i svoje prijatelje spoznaja istine bit će gadan šok.

Mnogi će tu ostati bez daha, ona zbog njega, on zbog nje, mi zbog situacije u kojoj su se oboje našli pa od trilera prelazimo na ljubić, a s ljubića dolazimo do drame i nema kraja iznenađenjima dok se isprepliću obiteljski problemi gdje igru vode bivši supružnici. Cijelo ćete se vrijeme pitati u kakvu se to nevolju Hannah uvukla, a ona će vam malo pomalo davati natuknice koje će vam slamati srce. Priča je to i o gubitcima, o opraštanju i o životu ispod radara, a sve kako bi se stvorio novi život prema vlastitim pravilima.

Likovi su jako sumnjičavi, ali su i vraški snalažljivi, pa dok bježe pred prošlošću hrabro se bore za neku vedriju budućnost. Preporučujem svakako jer i mene je nekim dijelovima ostavila bez daha, nekim me dijelovima rastužila, a kraj me šokirao jer nisam očekivala toliku mržnju i odlučnost kod nekih likova. Sve u svemu, jako se ležerno čita ta priča koju komotno možemo svrstati u erotski triler i uz dah oduzme vam svega nekoliko sati čiste uživancije u kombinaciji sa smijehom i tajnama. Nije neko wow štivo, ali priča je lijepo razrađena, detaljno prikazana i mogu se čak i neke poruke izvući iz sve te zbrke.
FOKUS na hit

Recenziju napisala Sandra Avar

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>