Blog

Jodi Ellen Malpas: Ostavi me bez daha | by Just Read

Ryan Willis i službeno napokon odlazi, ostavlja svoj posao iza sebe. Do sada je radio u sigurnosnim službama, uvijek na oprezu jer opasnost vreba, a sada odabire miran, samotan život u malom gradiću. Tamo živi njegova kći, trenutno jedina ženska osoba koja njega zanima. Ali on ne bi bio on kada ga opasnost ne bi pronašla. Jedan sudar automobilom promijenit će mu život, ali koliko je zapravo spreman na takvu promjenu?
Hannah Bright je nova u malom gradiću. To je sve što treba, novi život u zabačenom mjestu. Otvara svoj mali art shop svjesna da neće puno od toga zarađivati, ali po prvi put u životu radi ono što voli. Sve što želi je mir daleko od opasnosti. A onda upozna muškarca koji je opasnost sam po sebi, ali ne za njezin život već za srce. Može li biti dovoljno sigurna kako bi mu otkrila svoje tajne?
Ovo je romantični triler iako je meni sama romansa u prvom planu same priče. Čitava priča je zapravo jedna velika tajna, a mi pratimo ljubav koja se događa dok je tajna oko njih u zraku. Likovi su odlični, humor je veliki dio priče pa sam se često smijala od srca. Ima tu i sarkazma kojeg obožavam kod likova u njihovim dijalozima. Još jednom smo dobili odličnu priču pisanu odličnim stilom ove autorice.
Priča je drukčija, a meni se potpuno svidjela baš zbog te malo drukčije teme. Ipak, ovdje imamo jednog muškarca koji je ispunjenje svakog ženskog sna i ženu u nevolji, mislim da je autorica s tim igrala na sigurno. Ono što mi se posebno sviđa je to što autorica kroz priču progovara o zlostavljanju žena, njihovim borbama i njihovoj snazi, ali i o snovima koji se mogu ostvariti onda kada se najmanje nadaš. Život je samo jedan. Zašto ne bi radili ono što nas usrećuje? Kod nekoga su to sitnice, ali sitnice koje poprave dan i donose osmijeh na lice. Svi mi želimo, težimo biti sretni, ali sreća je individualna, svatko ima svoj izvor sreće. Život nekada ne ide onako kako smo si zamislili, nekada nas gurne na samo dno, ali to ne znači da ne možemo ustati i krenuti korak po korak prema boljem sutra. Ne krenu svi, ne ustanu svi, ne uspiju svi, ali ako ne skupimo hrabrost i ne pokušamo nikada nećemo znati što zapravo možemo. To je ono što autorica pokazuje u priči, ona je pokušala, uspjela, ali život ju nastavlja testirati. Svaki dan je nova borba, ali i novi pokušaj.
Meni se priča svidjela. Likovi su odlično okarakterizirani. Imaju neku snagu koja čitatelja vuče u njihov svijet. Priča se čita brzo, vrlo je dinamična što je kod mene veliki plus. Odličan omjer dijaloga i opisa, sasvim dovoljno kako bi se mogli pronaći na istom mjestu kao likovi, a opet ne previše kako bi se izgubili u njima.
Od mene imate sve najiskrenije preporuke. Priča je uzbudljiva, napeta, a opet prekrasna.
Recenziju napisala : Anamarija Jelić

Jodi Ellen Malpas – Ostavi me bez daha FOKUS na hitRyan Willis i službeno napokon odlazi, ostavlja svoj posao iza…

Gepostet von Just Read am Mittwoch, 16. September 2020

Ostavi me bez daha

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>