Blog

Jodi Ellen Malpas: Ostavi me bez daha | by P. S. I love books

Nakon dugog niza godina koje je proveo radeći u sigurnosnim službama, zaželjevši se mira i tišine, Ryan Willis vraća se u svoj maleni gradić u kojem živi i njegova kćer. Svjestan je da će mu bivša kao i obično kvariti raspoloženje, no za vrijeme provedeno sa kćeri sve se može izdržati.
U malom, monotonom gradiću nikada se ništa novo ne događa, no već na samom povratku Ryan ima nezgodan i neočekivan susret sa ženom koja se nedavno doselila. Nova osoba i još k tome tako zgodna, i Ryan uviđa da bi povratak mogao biti puno zanimljiviji nego što je očekivao.
No nije ni svjestan što ga sve čeka i što krije ta zgodna i tajanstvena žena.

Hannah Bright nedavno se doselila i ostvarila si veliku želju otvorivši maleni art shop s umjetničkim rukotvorinama. Sada napokon može uživati i provoditi dane slikajući, jer to je ono što zaista voli raditi. Ali Hannah je i sada u neprestanom strahu i vječito na oprezu. Već godinama se skriva i bježi, stalno se seli jer prošlost ju dostiže i uvijek ju uspijeva pronaći. Iako joj je ovaj miran, mali gradić u kratko vrijeme prirastao srcu, Hannah zna da ni ovdje neće moći ostati, stoga se ne namjerava previše družiti i zbližavati se.
No tada upoznaje zgodnog i šarmantnog Ryana koji će joj odmah na prvu oduzeti dah.

“Ova glad u meni je nova. Posve je izvan kontrole. A sve to zbog njega.”

Hannah i Ryan brzo se zbližavaju, a kemiju među njima nemoguće je sakriti. No Ryan vrlo brzo shvaća da Hannah nešto skriva, te da u sebi nosi nekakav strah.
Dok pokušava otkriti njezine tajne, nije niti najmanje svjestan što će zaista otkriti, te da je istina ne samo šokantna, nego da ga može dovesti i u opasnost. Dok se oni sve više zbližavaju, a Hannah počinje imati sve više vjere da će ovoga puta sve biti u redu i da možda postoji mogućnost da će u ovom gradiću biti sigurna- prošlost će joj iznenada pokucati na vrata.

“Njezina prisutnost probudila je nešto za što nisam ni znao da spava u meni. To je nešto uzbudljivo, što istovremeno pobuđuje strah.”

Očekivala sam zaista puno od ovog romana, no dobila sam još i puno više. Osim predivne ljubavne priče, imamo i elemente trilera što roman čini još zanimljivijim i napetijim. Imamo dvoje ljudi koji samo žele započeti ispočetka, živjeti nekim novim i drukčijim životom i koji žele svoj mir.
Također, želja im je imati pored sebe nekoga tko će ih voljeti takve kakve jesu, te samo i isključivo zbog njih samih. Nisu niti najmanje svjesni gdje će ih njihovo poznanstvo dovesti, te da će neočekivano pored sebe dobiti osobu kakvu su oduvijek željeli.
Puno je tu tajni, opasnosti koje vrebaju i prepreka koje će im se naći na putu do potpune sreće.
Ovo je jedna predivna, topla i dirljiva priča o novim početcima, hrabrosti koja je potrebna za to, o demonima iz prošlosti, o nadi i vjeri u bolje sutra, te o onim pravim ljubavima koje su lijek za sve rane.

Roman će vas neprestano držati napetima i u neizvjesnosti, a kada krenete čitati nećete moći prestati. Hannah i Ryan osvojili su me na prvu, a priča mi je toliko prirasla srcu, da mi je bilo žao kada sam završila sa čitanjem.
No vjerujem da ću je jednog dana ponovno pročitati.
Kako i sam naziv kaže, roman će vas definitivno ostaviti bez daha. Imate moje ogromne preporuke!

“.. Ne možeš kontrolirati druge ljude niti što oni rade. Život će ti cijelo vrijeme bacati klipove pod noge. Način na koji ćeš se nositi s tim je ono što te formira.”

OSTAVI ME BEZ DAHAJodi Ellen MalpasFOKUS na hitNakon dugog niza godina koje je proveo radeći u sigurnosnim…

Gepostet von P.S.I love books am Sonntag, 20. September 2020

Ostavi me bez daha

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>