Jodi Ellen Malpas: S mojim muškarcem | by Delighted Bookworm 26/03/2021

Jodi Ellen Malpas je definitivno kraljica erotskih ljubića. Periodt.

Sad ozbiljno (iako je ovo gore činjenica), znate da inače stvarno obožavam ovaj žanr. Jednostavno volim ljubiće, a s malom dozom erotike oni su baš super začinjeni. Autoricu sam zapravo upoznala preko serijala „Jedna noć“ (Obećanje, Odricanje, Razotkrivenje), a nakon što sam se zaljubila Millera i Livy sam se tek prebacila na serijal „Moj muškarac“ (Opsesija, Kazna, Predaja). Ava i Jesse su nešto, pak, totalno drugačije. Oni pomiču sve granice.

 

 

Mala pozadina serijala bez previše spoilera  za one koji nisu upoznati s njim kako bih mogla prijeći na ovu knjigu: Ava O’Shea i Jesse Ward u prvoj knjizi vodi Zamak tj. jednu vrstu seks kluba u koji poziva Avu, kao dizajnericu interijera, da uredi jedno krilo dvorca. Već vjerojatno pretpostavljate kako ide dalje. Kroz druge dvije knjige samo pratimo njihove avanture, a s ovom knjigom, četvrtim nastavkom, dobili smo uvid u njihove živote nakon nekoliko godina.

Meni je ova knjiga iskreno dosta dobra. Nisam znala što očekivati od nje jer obično nastavci zeznu cijeli serijal i ponekad poželimo da je sve ostalo samo na prvoj knjizi. „S mojim muškarcem“ počinje tako da saznajemo kako Jesse slavi pedeset godina te da su on i Ava roditelji jedanaestogodišnjim blizancima. Sve funkcionira savršeno dok Ava ne doživi prometnu nesreću u kojoj strada možda nešto najljepše što čuvamo u sebi – njezina sjećanja. Ne sjeća se stvari koje su se dogodile u posljednjih šesnaest godina pa tako i ne zna da ima muža i djecu.

Jesse tu igra veliku ulogu dok pomaže Avi vratiti sjećanja. Ono što ste znali o Jesseju u ovoj knjizi se mijenja. Snažan, nepopustljiv, nestrpljiv, opsjednut kontrolom, uporan? Ne, više kao slomljen, bespomoćan, bez kontrole i nježan. Ali i dalje uporan i pun ljubavi. On ne odustaje lako, a pogotovo ne od Ave.

 

 

Sviđa mi se što u četvrtom nastavku upoznajemo još jednu stranu gospodina Warda i što je autorica odlučila posvetiti ovaj dio njegovoj perspektivi koja nekad, ne želim vam lagati, dosta umara, ali bolje je tako. Inače mi se njihov odnos nije previše sviđao jer je Jesse toliko zaluđen kontrolom da je cijela njihova veza jako toksična (za razliku od Millera i Livy iz serijala „Jedna noć“), no mislim da su ih ovdje polako i djeca promijenila. Iako, teško mi pada i činjenica da im je autorica s takvim ponašanjem prišila i djecu, baš im nekako ne stoje, ali ako to znači da su se oni kao likovi promijenili na bolje – tko sam ja da prigovaram? Mislim da su Jesse i Ava dobili kraj kakav zaslužuju.

Sve u svemu, dajem Jesseju i Avi negdje 3.5 samo zato što mi ne mogu nadmašiti moj najdraži JEM par – Livy i Millera. Bilo mi je predivno čitati ovaj naslov sada, nakon dva dosta teška koja sam čitala u posljednje vrijeme („ANGELIN PRAH“ i „31 NOGOMETNI TEREN“), i vjerujem da ću uskoro ponovo obnoviti gradivo čitanjem knjiga ove kraljice erotskih ljubića, jedne jedine – Jodi Ellen Malpas.

S MOJIM MUŠKARCEM – Jodi Ellen Malpas

S mojim muškarcem

« Søren Sveistrup: Čovjek od kestena | by Svijet jednog knjigoljupca
Sarah J. Maas: Carstvo oluja | by Bibliomanija »