John Green, Maureen Johnson i Lauren Myracle: Pada snijeg | by P. S. I Love Books 05/02/2021

Ova knjiga donosi nam čak tri blagdanske romanse.
Napisali su ih troje popularnih autora knjiga za mlade- John Green, Maureen Johnson i Lauren Myracle.
Iako je svaki od autora zasebno pisao priču, te tri priče su zapravo međusobno povezane.

U prvoj priči glavna junakinja Jubilee Dougal, sprema se za tradicionalnu božićnu večeru koju pripremaju roditelji njezinog dečka Noaha.
No, mirna i ugodna večer vrlo brzo će se pretvoriti u neočekivanu avanturu.
Zahvaljujući njezinim roditeljima i njihovoj opsjednutosti Flobijevim selom Djeda Božićnjaka zbog čega su uhićeni, Jubilee je prisiljena promijeniti planove i otputovati na Floridu baki i djedu.
No nakon što vlak zaglavi u snijegu, a Jubilee se nađe u nepoznatom gradiću, nije niti najmanje svjesna koliko će joj se promijeniti život, a sve to zahvaljujući jednom zgodnom i šarmantnom neznancu.

John Green donosi nam priču o troje prijatelja čiju će isplaniranu i mirnu Badnju večer uz filmove Jamesa Bonda, promijeniti poziv prijatelja koji radi u Waffle houseu i koji će ih moliti da hitno donesu igru Twister. To se ne čini kao težak zadatak, ali snježna mećava sve će zakomplicirati.
No zahvaljujući ovoj avanturi, za dvoje prijatelja život će se neočekivano promijeniti.

Treća priča je o djevojci Addie koja je iznenada prekinula s dečkom zbog prevelikih očekivanja.
Vrlo brzo je požalila zbog te odluke. Dane provodi u tugovanju i traži rješenje, no usput će zahvaljujući ljudima oko sebe shvatiti kako je ona ta koja se mora promijeniti.
Njezina smjena u Starbucksu i jedna molba prijateljice, odvest će je u neočekivanu avanturu a usput će joj pomoći pri rješavanju njezinog problema.

Ova knjiga mi nije mogla doći u bolje vrijeme. Čitala sam ju dok je vani snježilo i to mi je donijelo jedan poseban ugođaj.
Sve tri priče su mi se svidjele, dobro su osmišljene i zanimljive, te se brzo čitaju. No, moram priznati da mi je prva bila najbolja i uz nju sam se najviše nasmijala. Jubilee i Jeb su me odmah osvojili.
Ove predivne priče osim snježnih avantura, donose nam i zanimljive likove, puno smijeha, topline i romantike, te pravu zimsku i blagdansku atmosferu.

Ako volite romane za mlade i tražite nešto lagano, zanimljivo i romantično, ova knjiga će vam se zasigurno svidjeti.
Po mom mišljenju, autori su to odlično odradili.
Ja sam zaista uživala u ugođaju koji su mi donijele ove simpatične priče.
Ukoliko još niste pročitali ovu knjigu, svakako vam ju preporučujem!

“Adeline, stvari si činiš puno težima nego što bi trebala” , rekla je. Blesava djevojko, nije bitno ono što svemir daje nama. Bitno je ono što mi dajemo njemu.”

Pada snijeg – P. S. I Love Books

Pada snijeg

« Søren Sveistrup: Čovjek od kestena | by Čitateljica
Jo Nesbø: Kraljevstvo | by Čitateljica »