Blog

John Marrs: Onaj pravi | by Books&Sweets

Kako odoljeti Onom pravom? Nikako, kažem vam!! Ovaj roman je zaista remek djelo Johna Marrsa i jako, jako mi se svidio. Preporučila mi ga je moja Little Miss Books čak i prije nego što sam vidjela da dolazi prijevod, a njenim preporukama vjerujem. ”Onaj pravi” je priča o ljubavi, zaljubljivanju, ubojstvima i ostvarenju sna… za one koji su u tome uspjeli naravno.

52578910_2307151462902130_4616032443726561280_n

DNK testiranje koje omogućava pronalazak srodne duše trebao bi biti odgovor za savršen ljubavni život. Nema bolnih raskida, razvoda i razočaranja, samo duboka ljubav od početka do kraja za vas i vašeg savršenog partnera. A znanost je potvrdila da je baš on/ona vaš savršeni partner, pa tu nema sumnje.

Ok, o čemu se tu točno radi? Znanost je uspjela identificirati pomoću DNK testiranja tko je vaša srodna duša. Prvo pošaljete uzorak poštom i gdje god na svijetu, a da je u bazi prijavljenih DNK, oni će je pronaći. Od vas se samo traži da nakon pronalaska platite iznos od 9,99 funti i dobit ćete podatke te osobe i moći stupiti s njom u kontakt. Za svaku osobu postoji samo jedna srodna duša i može biti i na drugom kraju svijeta ili u vašem gradu. Može biti različite rase ili vjerskog opredjeljenja, može čak biti i istog spola, nije važno. Važno je da nakon testiranja i pronalaska dobivate instantnu ljubav. Bez obzira ako ste prije ovoga imali bilo kakvih predrasuda. Istovremeno jako zanimljivo, intrigantno i pomalo zastrašujuće.

Pratimo priču pet različitih likova koji su svi poslali svoj uzorak DNK na testiranje, i za ono što su mislili da će biti uzbudljiva ljubavna avantura se pretvorilo u nešto posve drugačije, naravno kako za koga.

Nick je u romantičnoj vezi punoj ljubavi sa zaručnicom Sally, ali ona je ta koja ga moli da se testiraju jer će tako njihova ljubav biti još jača. Ellie je uspješna poslovna žena, a testirala se kako bi napokon otvorila svoje srce i pronašla srodnu dušu, gdje god se ona nalazila. Mandy je ushićena nakon što je saznala da je njena srodna duša upravo čovjek kakvog je zamišljala i jedva ga čeka upoznati. Jadeina srodna duša nalazi se na drugom kraju svijeta, i ona se nada skupiti hrabrost i otići ga upoznati. Christopher je meni, a vrlo vjerojatno i mnogima najupečatljiviji lik, psihopat koji je zaokupljen svojim malim projektom, no kad upozna svoju srodnu dušu nije ni svjestan učinka koji će ona imati na njega.

Autor je vrhunski ispleo priču ovih likova dajući im jednaku težinu, a svako poglavlje završava cliffhangerom, tako da je jednostavno nemoguće stati s čitanjem. A zbog kratkih i dinamičnih poglavlja ova knjiga vas mami da nastavite, još samo jedno, pa još samo jedno i začas ćete preletjeti svih četiristotinjak stranica. Uvuče vam se pod kožu i morate znati kako su se završile priče ovih likova.

Autor je po meni svaku od njih ispričao jako uvjerljivo, tako da me svaka šokirala na drugačiji način. Ljubav je očito cilj ove igre, ima i podosta mračne napetosti i čini mi se kako ću je pamtiti, a moguće je da će ovaj ”Onaj pravi” biti u mojih deset najboljih knjiga za ovu godinu iako je godina tek počela.

Izdavač: Fokus na hit

Prevela: Maja Vrbanc

Onaj pravi – John Marrs

Onaj pravi

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>