Blog

Jorn Lier Horst i Thomas Enger: Odbrojavanje | by Bookworm Maja

Na dan izlaska svoje kontroverzne knjige, Sonja Nordstrom nestaje. Njezin nestanak prva primijeti novinarka Emma i počinje surađivati sa inspektorom Alexandrom Blixom. Inspektorom koji iz početku karijere ima groznu mrlju, a koja se nadvija nad njega desetljećima kasnije.

Jedan poremećeni um istražitelje vodi kroz brojne stranputice, a pojavljuju se i trupla. Trupla bogatih i slavnih. No, ni jedno nije Sonjino. Istraga se pretvara u bjesomučnu igru mačke i miša, a Blix iz osjećaja dužnosti mnoge informacije predaje Emmi koja vrlo promišljeno dolazi do zaključka o odbrojavanju. O ubijanju žrtava po brojevima koji s njima imaju veze.

Ubojica je osoba željna medijske pozornosti, osoba koja promišljeno cilja i zna gdje baciti mamac.

Ubojica se neizravno poigrava sa živcima i strpljenjem istražiteljskog tima, a čija istraga se kreće s mjesta zahvaljujući Emmi. Sve postaje osobnije i ozbiljnije kada shvate da bi se napadač mogao namjeriti na sudionike u reality showu u kojem je finalist Blixova kći.

Pitanje je samo- tko je slijedeći?

Prije koju godinu pročitala sam dvije knjige Thomasa Engera, sjajnog autora kriminalističkih romana, tako da sam se zaista veselila ovoj knjizi.
Svi znamo da su skandinavci najbolji u pisanju krimića, a duo Horst & Enger su to definitivno potvrdili.

Knjiga je lako čitljiva i nimalo zamorna. Opisi su realistični, a karakterizacija likova pokazuje dubinu i emocije. Sviđa mi se jednostavan koncept pisanja koji čitatelja tjera na okretanje stranica.

Zanimljivo je kako su se autori sjajno uskladili i napravili vrhunski posao sa ovom knjigom. Sviđa mi se knjiga možda čak i više od Engerovih zasebnih djela.

Vrlo dinamično i eklektično štivo koje je savršeno za svakog ljubitelja napetica. Preporučam.

Ocjena 4/5.

Jorn Lier Horst i Thomas Enger- Odbrojavanje

Odbrojavanje

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>