Blog

Jørn Lier Horst i Thomas Enger: Odbrojavanje | by Knjigoljupka

IMG_20200718_143013_780

IZDAVAČ: https://fokusnahit.com/

GODINA IZDANJA: 2020.

PRIJEVOD: Iva Tomečić

OCJENA KNJIGE: 4/5

Priča započinje nestankom poznate sportašice Sonje Nordstrøm netom nakon što je izdala svoju vrlo zanimljivu biografiju. Novinarka Emma Ramm otkriva njen nestanak, a ona, sumnjajući u to da je Sonja oteta, poziva policiju i slučaj sada vodi inspektor Alexander Blix. Vrlo brzo nakon nestanka Sonje, počnu se nizati ubojstva slavnih i Blix počinje sumnjati u njihovu povezanost. U potrazi za ubojicom inspektoru Blixu i njegovom timu, pomaže mlada novinarka Emma koja postane dijelom ubojičine zavrzlame i igre brojevima. Vrijeme odmiče, ubojica niza žrtvu za žrtvom, a policija ima sve manje vremena u otkrivanju počinitelja. Hoće li uspjeti uloviti ga prije nego odbrojavanje završi ili će ubojica uspjeti u svome naumu?!

Neću vam otkriti previše od radnje i raspleta, jer ću vam doslovno uništiti doživljaj i ugođaj same knjige tako da ćete ju morati sami uzeti u ruke i čitati. Ono što mogu reći je da je knjiga napisana vrlo mudro baš zbog toga što vam do kraja neće biti jasno tko je počinitelj i okretat ćete stranicu za stranicom dok to i ne saznate. Kada vam ovaj duo Horst – Enger napokon objavi tko je ubojica, bit ćete pomalo zaprepašteni, kao i ja, jer nisam pomislila na tu osobu do kraja, upravo zbog toga što nas pisci ovoga romana suptilno navode na potpuno drugu osobu. Vještim pisanjem i kratkim poglavljima ova knjiga pravi je primjerak dobrog trilera koji će vas držati na rubu i s kojim ćete dočekati jutro, jer predaha s ovom knjigom nema.

Nadam se kako ovo nije prva i posljednja knjiga ovog dvojca, jer likovi koje su stvorili pišući ovu priču, povezanost i odnos između inspektora i novinarke je definitivno nešto o čemu se može još pisati. Čvrstog sam uvjerenja da ćemo još čitati nešto iz pera ovih autora i kako će biti jednako dobro i uzbudljivo kao ova knjiga.

Ako još niste, toplo vam preporučam knjigu ”Odbrojavanje”, posebno ako volite ovaj žanr u književnosti. Mene je priča osvojila već na prvom poglavlju i od tada nisam prestala čitati dok nisam stigla i do posljednje stranice.

Do sljedeće recenzije,

pozdrav od vaše Knjigoljupke! 🙂

ODBROJAVANJE -Jørn Lier Horst i Thomas Enger (RECENZIJA)

Odbrojavanje

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>