Blog

Jørn Lier Horst & Thomas Enger: Odbrojavanje | by Knjigograd

Pred vama je vrlo eksplozivno, napeto i zanimljivo štivo. Nemojte ni početi čitati ako taj dan nemate vremena pročitati barem pola knjige jer ova knjiga jedna je od onih koje se teško ispuštaju iz ruku. Nemojte reći da vas nisam upozorila! Postoji mogućnost da taj dan ostanete bez ručka, da roba ostane neispeglana, a stan nepospremljen! 😊

Nestanak jedne od najpoznatijih norveških atletičarki potpuno je uzdrmao  javnost. Poruka pronađena u njenom domu upućuje na to da ona nije jedina i da je ovo tek početak igre koju je zamislio jedan vrlo pametan, ali i zloban um. Uskoro javnost potresa i vijest o ubojstvu poznatog nogometaša, a policijski inspektor Blix shvaća da ima posla s poremećenim serijskim ubojicom koji ne planira uskoro prestati s ubojstvima.

Svako poglavlje donosi novi zaokret, a ubojstva se nižu jedno za drugim dok inspektor Blix i novinarka Emma zajedničkim snagama istražuju tko se krije iza niza ubojstava. Kakav to monstrum može samo tako ubijati ljude, do kuda seže to ljudsko zlo i kada ubojstva prestaju? Zašto netko ubija baš slavne osobe i krije li se iza svega toga jedna osoba ili više njih? Vrlo brzo Blix i Emma postaju dijelom ove krvave igre, a pitanje je samo hoće li pronaći ubojicu prije nego on odbrojavanje privede kraju.

Odlično ispričana priča, s puno likova i zamršenih preokreta, obavijena napetošću i jezom. Kratka poglavlja podižu napetost u ovom romanu, a stranice ćete jako brzo okretati. Tek na samom kraju otkrit ćete tko stoji iza svih ubojstava, a autori će vas vješto cijelo vrijeme upućivati na druge likove, baš kako bi vas na kraju potpuno zaprepastili. Treba spomenuti i kako su autori kroz priču dobro pokazali koliko u današnje vrijeme mediji, naročito novinarstvo, imaju utjecaja na rješavanje policijskih slučajeva. Nadam se da će ova knjiga dobiti svoj nastavak ili nastavke jer zaista ima potencijala za to. Odlično partnerstvo između autora jednako je onome između Blixa i Emme i zaista zaslužuju da još čitamo o njima. Od mene imate veliku preporuku!

http://knjigograd.blogspot.com/2020/10/odbrojavanje-jrn-lier-horst-thomas-enger.html

Odbrojavanje

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>