K. A. Tucker: Čista divljina | by Čitateljica 07/04/2021

Početkom prošle godine ova knjiga je bila na svakom mogućem Instagram profilu. Meni je bio pun feed fotki s njom, i ne budi lijena naručila sam si primjerak i krenula čitati. Nakon toga se sve promijenilo. Tucker od tad ima cijelu policu kod mene, a The simple wild je odavno kompletirana i jedva sam čekala naše izdanje kako bi ju svi imali priliku pročitati, zato što je to čisto oduševljenje, čista ljubav, a ne samo čista divljina od knjige ❤

Čista divljina teleportira nas na Aljasku, u hladnoću i bjelinu, na daleki sjever gdje će se gradska djevojka Calla koja iako je rođena baš tamo morati ispočetka nakon dvadeset i nešto godina upoznavati s njom, njezinim stanovnicima, komarcima, svojim otuđenim ocem i nesnosno iritirajućim pilotom koji radi za njenog oca, Jonahom.

Calla je život provela zaštićena u Torontu s majkom i očuhom, ali jedan poziv njoj nepoznate žene s Aljaske, a očeve susjede izbacit će je iz njene kukuljice. Otac joj je bolestan i iako on to ne bi tražio od nje, možda joj je ovo posljednja prilika za susret s njim.

Posve nepripremljena Calla se odlučuje na posjet ocu, a njezin ”izlet” neće biti nimalo nalik onome što je ona zamislila.

U ovih par riječi opisa jako je lako dobiti krivi dojam o onome što ova knjiga je, ali onda je puno više od tih par riječi. Za početak nije još jedna romantična priča kojoj znamo kraj. Ali je knjiga koja će vas odvesti na putovanje ne samo na daleku Aljasku nego i na putovanje jedne obitelji. Jednostavna obiteljsko ljubavna priča napisana jednostavnim lako čitljivim stilom s izvrsnim dijalozima i odlično izgrađenim likovima što je rijetkost da se sve tako odlično poklopi.

Ja sam jedva čekala nastavke ove trilogije i svaki sam pročitala u jednom danu zato što nemoguće je ne zavoljeti likove i ne vraćati se njihovoj priči. K.A. Tucker uspjela je gotovo nemoguće, a to je napisati savršenu priču kojoj ću se vraćati često zato što nakon čitanja ostavlja opijajući osjećaj iliti book hangover, a u moru knjiga koje to ne rade naći dijamant poput ove je rijetkost.

K.A. Tucker: Čista divljina

Čista divljina

« K. A. Tucker: Čista divljina | by From Cover to Cover
K. A. Tucker: Čista divljina | by Bookworm Maja »