Blog

Predstavljanje knjige Olega Maštruka

U ljeto 2015. godine zaputio se sa svojim putnim partnerom Françoisom na ekspediciju po Pamirskom traktu. Gotovo četiri godine nakon toga hrvatski će kolumnist i putopisac Oleg Maštruko u intimnom ozračju Kulturnog centra Mesnička stati pred zagrebačku publiku kako bi 8. veljače od 18 sati, u društvu Josipe Šiklić razgovarao o svojoj avanturi, ali i predstavio njezino ukoričeno izdanje, Zapisi s drugog krova svijeta.

Putovanje u Pamir bilo je dijelom projekta Marko Polo: Hrvatska do Pamira, a taj je projekt Croatian Travel Foundation proglasio putnim projektom godine. Tome je, uz nesvakidašnjost izabrane lokacije zasigurno pridonijela i interaktivnost cijelog putovanja; autor je, naime, zapise s putovanja u gotovo realnom vremenu prenosio putem društvenih mreža, a njegove je izvještaje svakodnevno pratilo 850 ljudi. Njihovo ukoričeno izdanje predstavlja čitateljski portal u prekrasnu zemlju Tadžikistan, prozor u njegovu kulturu, običaje i sve stvari od kojih je satkana svakodnevica.

No niti jedan zapis neće posve vjerno prenijeti energiju onoga koji je sve zapisao. A Olegova je energija bitna koliko i ono što ima za reći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite 8. veljače i iz prve ruke saznate sve što o Pamiru, ali i putovanjima općenito, niste znali.

Zapisi s drugog krova svijeta

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>