Blog

Samantha Young: Heroj | by Books&Sweets

Nije tajna da volim knjige Samanthe Young i da mi se jako svidio njen serijal ”Dublin Street”. To mi dođe kao grešno zadovoljstvo, za one dane kad mi je dosta serijskih ubojica, vampira i obiteljskih drama. Kad mi treba osvježavajuće piće, mir i tišina i vrijeme samo za mene, e tu nastupa Samantha sa svojim vrućim ljubavnim pričama. I odmah ću vas upozoriti da ćete zbog ove knjige odgoditi sve što ste planirali raditi jer se čita u jednom sjedenju. Krenete i ne možete stati dok ju ne pročitate do kraja. Čekaju vas dva emocionalno uništena lika, pregršt tajni, opraštanja i preuzimanja rizika, te jedna divna ljubavna romansa naravno.

Mene je autorica uvukla u priču na samom početku. Alexa Holland je uspješna osobna asistentica koja se nakon pretrpljenog gubitka vraća na posao i odmah nalazi licem uz lice s Caineom Carrawayem. Njih dvoje veže zajednička prošlost zbog koje se Alexa osjeća krivom, a kad ugleda Cainea ispred odluči mu otvoriti rane iz prošlosti i pokušati se ispričati. Ta njena isprika nije dobro prošla jer je Caine nakon nje otkazao posao Alexinom šefu, a ona je zbog toga dobila otkaz. Naravno da mu nije ostala dužna, tvrdoglava i ljuta vrlo brzo se vratila u Caineov ured i rekla mu sve što ga ide. Koliko god to ne pokazuje i naš glavni akter ima srce, pa ponudi Alexi posao osobne asistentice. Naravno sa skrivenim namjerama, kako bi je mogao svakodnevno mučiti raznim nepotrebnim zadacima koje je morala obavljati, no Caine ne zna da je naišao na sebi ravnu.

Alexa je tvrdoglava, ali i Caine je isti, njihova igra potezanja i povlačenja tek je počela i moram priznati da sam se divila Alexinoj snazi i strpljenju dok ju je šef doslovno maltretirao i čekao da popusti pod pritiskom. Ona je jaka i snažna žena koja ne trpi sranja od bilo koga i uvijek je na oprezu. U knjizi se pojavljuju i sporedni likovi koji su veselog i zabavnog karaktera i savršeno se uklapaju u ovo neobično društvo. No naši glavni likovi su kao što sam već spomenula jako tvrdoglavi i ne odustaju, no što više vremena provode zajedno to više uviđaju da su njihove misli vrlo slične, a njihova privlačnost koju pokušavaju prikriti tu je od prvog dana. Već na polovici knjige sve je djelovalo kad da je tu kraj, priča se smirila i onda autorica pušta bombu i stvara veliki zaokret i uvodi napetost među likove, kao i u čitatelja.

Kladit ćete se na uspjeh Alexe i Cainea kao što ste to činili s likovima iz ”Dublin street” serijala, jer oni su tako realno prikazani sa svim svojim vrlinama i manama. Osvježavajuće je imati likove koji nisu savršeni primjerci. No ne smijem zaboraviti spomenuti vam Effie, stariju ženu koja živi u stanu pored Caineovog. Ona je simpatična starica s kojom Caine voli provoditi vrijeme, a ona mu voli peći omiljene kolače i davati ljubavne savjete, jako su slatki zajedno.

Samantha je sjajna autorica i do zadnje stranice drži napetost i polako raspetljava priču, a mi se kao pravi čitatelji obavezno moram uvjeriti da je sve sjelo na svoje mjesto i da su svi likovi dobili ono što su i zaslužili.

Heroj – Samantha Young

Heroj

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>